...hindersprövning....

2011-04-28 09:36:12 Vardag
» Kommentarer(1) «


Idag ska jag posta ett brev. Hindersprövning. Någon måste tydligen godkänna att jag och Henrik ska gifta oss, de ska kolla så att vi inte är syskon också. Hihi:)
Kändes lite konstigt att skriva dit mitt nya efternamn Nathalie Grunditz...Jag är ju fröken Eriksson? ja, iaf i 4 månader till! Snart börjar ett nytt liv, familjen Grunditz liv. Fasen vad bra och härligt vi har det!
Sitter och bröllopsfrossar lite, ludvig vaknade tidigt men somnade om en stund efter gröten.
Strax ska vi till Pinglan!

...mama'träff och vaccination....

2011-04-27 21:41:41 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har Ludvig strålat ikapp med solen! Glad och pratar på som bara den nu, såklart mest när vi är hemma då det inte finns massa annat spännande:) Vi hade mama'träff med gamla föräldragruppen idag. Ludvig fick träffa sin vänner William, Zion, Annie,Axel och Minnah!
Efter det traskade vi ner (Ludde lyckligt ovetandes) till carema BVC för den andra vaccinationen!
Alla säger att den andra gången går det bättre men det tyckte inte vi. Ludde gallskrek i några minuter och var grinig en stund efteråt faktiskt. Söta bamseplåster fick han såklart efteråt:) Ja, vi tröstshoppade 2 nya bodys också...:P
Jag har haft några riktigt känslosamma dagar nu, ni vet såna där när man funderar sjukt mycket på allt och inget och börjar inbilla sig saker. Ikväll känns det lite bättre faktiskt, vet inte varför men det gör det. Ibland får man bara acceptera att man kanske inte räcker till till alla jämt, som man gjorde förr...och att man faktiskt är rätt bra på många saker..ändå!:) Ibland blir allt inte heller som man tänkt- och det går också bra. Det kommer ju alltid nya dagar och nya möjligheter. Det gillar vi.
Igår fotograferade vi Ludvig på porträttstudion och det gick sååå bra. Ludde var såå gosig och glad och skrattade högt och ljudligt när vi larvade oss! Fick korten på mailen redan igår kväll och nu ska vi ju bara välja...av alla uuunderbara kort på vår lilla skatt! Svåra val.
Bröllopsplanerna går framåt, jag har hittat en jättefin bukett som jag är "kär" i och nu börjar jag spåna på bordsdekorationer. Svårt att hitta bra bilder på nätet bara...måste finslipa på google-sökningarna tror jag.
Alltså det nya programmet på 4.an! HERREGUUUD vilka bröllop och vilka brudar...nej, hujeda mig vilket kalasbröllop VI kommer ha, om man jämför:) Tycker de lägger sina pengar på helt fel saker och de säger att de planerat så väl allting...NJA!
(Måste boosta mig själv lite eftersom jag styr i det mesta detaljerna!)
Imorrn ska jag äntligen gå till min kiropraktor. Längtar!
kram på er!
min lilla rymmare...

...en väldigt glad påsk!....

2011-04-25 21:20:01 Vardag
» Kommentarer(0) «


Sådärja, då var påsken förbi-den också!
Helgen har verkligen gått fort förbi men det har varit underbart att vara med lilla familjen så mycket. Det är så roligt att umgås hela lilla familjen. Givetvis har det blivit mycket umgås med stora familjen också. På påskafton var vi hemma i gäddan med hela mammas sida. Det var så roligt att ALLA var samlade!
Söndagen spenderas hos Henkes föräldrar på gryta. Vi hade en riktig heldag med promenad i skogen, grillning och bröllopssnack!
Ludvig var såklart uppvaktad hela helgen med massor av uppmärksamhet av alla nära och kära.
Helgen har verkligen gått i ett, varenda sekund har varit rolig! Många långpromenader har det blivit också-har ju varit ett fantastiskt väder! Idag var vi alla lite trötta efter helgens bravader. Bea och Chrille kom förbi innan de skulle fara hemåt igen, vi grillade korv här på innergården och mös med vår lilla goding!
allas ögonsten! Så här mysigt hade vi idag<3
puss!

...nyklippt!...

2011-04-21 22:18:19 Vardag
» Kommentarer(0) «


Åh vad skönt det är att vara nyklippt. Blev minst 5 kilo lättare:)
Fick en tid kl.09.00 imorse på Style hos Hanna, en underbar frisör som gör precis som man säger!
Mprfar Thomas var barnvakt, jag mötte upp dom efteråt för en latte på waynes.
Tänkte faktiskt inte klippa mig nå mer innan bröllopet nu utan låta det växa, så får jag toppa det sen och slinga det några veckor innan bröllopet. Hanna var helt med på noterna.
Henke jobbade halvdag idag så vi har lyxat och käkat glass på Kajens fik och gått en runda på stan.
Tänk om man fick vara föräldralediga båda två, samtidigt! Vilken dröm!
Hade varit kul om Pinglan varit öppen idag så hade vi kunnat gå dit hela lilla familjen.
Påsken spenderar vi imorgon på gryta hos henkes föräldrar och på lördag i gäddan med hela min halva släkt!:)
puss och glad påsk!

...brudklänning...

2011-04-21 22:06:35 Vardag
» Kommentarer(1) «


Jag har ju glömt att berätta att nu är den beställd! Min drömklänning från Romantica!:)
Den är helt fantastiskt snygg- en riktig brudklänning! Ivory och lite bling!
Den är beställd på Ruth's och kommer hem i slutet på Juli.
Nu kan man äntligen börja planera håruppsättning, smink, skor och smycken!
iiiih!
lockar blir det iaf:)

...statusuppdatering!....

2011-04-20 09:54:25 Vardag
» Kommentarer(0) «


Den mysigaste,roligaste och goaste prinsen i världen! Älskar honom så oerhört!!<3

Det går bra för Ludde, han växer och frodas. Nästa vecka ska vi till BVC, väga och mäta....ska bli spännande eftersom det var 2 månader sen sist! Just nu har det varit en period som varit lite krånglig med mat, amning, tillägg,gröt, smakportioner,puréer...ja, en salig blandning. Det har varit svårt att veta hur länge allting räcker, rent mättnadsmässigt alltså, så det har varit lite pusslande. Pratade med BVC förra veckan och de tyckte jag skulle fasa ut amningen mera om jag var redo. Så det har jag gjort nu, Ludvig har inte ammat på 2,5 dygn nu och han verkar inte bry sig det minsta. Till saken hör ju att jag nästan bara ammade på kvällen och på natten förut eftersom det sinade. Men nu sover han gott hela natten, utan amning.

Ludvig har ju varit matglad från början, smakportionerna var lite läskiga första gången men sen slukade han det med hull och hår. Så han var nog redo för mer mat. I förrgår testade vi spaghetti och köttfärssås, visst var det lite läskigt till en början men sen dagen efter slank det ner- alltihopa!
Nu ska vi bara öva in lite rutiner så det blir ungefärliga klockslag på maten. Nästa vecka ska vi testa välling på kvällen också.

Att somna på kvällen är inte lätt för Ludde, han börjar bli trött vid 19.30 men vill INTE sova då. Oftast blir det runt 21-tiden han somnar. Vet inte när det blev så, men säkert 1 månad sen. Förut slocknade han ju fint vid 19.30?
Hursom så sover han iaf bra hela nätterna, bara nappen som ska sättas på plats nån gång. Han brukar vakna runt 8-tiden på morgonen och prata en stund. Gröt blir det mellan halv 9-9 nångång. Skönt för mig iof att man får sovmorgon:)

Vila gör han oftast en gång på fm vid 10-11, efter lunch vid 13-14 och vid 16-17-tiden ungefär. Mellan 20 min och 1 timme- ibland mer, brukar det bli:) Så man orkar leka liksom...
Ludvigs humör är näästan alltid strålande! Han blir bara gnällig när det är hungrigt eller dags för en vila. Skrattar gör han som oftast när man väser "är du en busunge!?":) och ja, när man tramsar med honom!

Sjunger gör vi varje dag och ludvig har börjat älska när man klappar händerna och knäpper med fingrarna! DÅ ler han stort. Utforska mamma och pappa är spännande, man måste känna i hela ansiktet när man kommer nära, näsan, munnen, näshålen, ögonen...och gärna dra lite i mammas lockiga hår!

Krälar runt gör han för fullt. Man lägger honom på lekfilten med massa leksaker, jag passar på att hänga lite tvätt och när man vänder sig om ligger han mitt på golvet istället. Det står inte på förrän den där mannen tar sig framåt med krypteknik. Nu blir det mest åla och hasa sig framåt.
Att sitta i knät har ludvig aldrig gillat, bara när han är på goshumör, nej hellst vill han stå på sina ben-vara med och se allting!

Fotbollen är en kul leksak  nu!


....svårt att få in den i munnen bara....

så, nu vet ni lite hur vi har det!:)

kram och glad påsk!


...sol i sinne...

2011-04-17 17:10:45 Vardag
» Kommentarer(0) «


WOW! Vilken solig helg!:)
Idag har man ett riktigt lyckorus inombords för nu banne mig är det VÅR, på riktigt!
Det har varit en händelserik helg med mycket umgänge. I fredags mammaträff hos mamma Maja som hade lagat fantastiska pajer och annat gott! Denna gång blev det mycket lägenhets- och husprat. Ludvig fick testa Alicias gåstol och blev stormförtjust! Han hoppade runt i den av glädje:)
Mötte upp lilsis för en tur på stan och en smoothiefika<3

Lördag morgon var det dags för babysim. Ludde var ett riktigt vilddjur som vanligt. Svalde en hel del vatten men hostade bara och plaskade vidare.


Ludde lite trött efter dagens sim.

Vi hade med oss matlådor och käkade där innan vi åkte till Nacka, skulle ju kolla på den där underbara brudklänningen jag hittade på nätet. Jag fick prova och känna och klämma- den var fantastiskt vacker, men inte helt hundra...jag skulle säga...96 kanske. Man vill ju faktiskt gärna ha den där "100-känslan" när det gäller brudklänning....
Blev ett snabbt akut blöjbyte i bagageluckan på vägen:) Inte lätt med den här snurrande krabaten!


Svängde in en stund på Nacka Forum, en jättestor galleria med finfina butiker helt i vår smak. Vi handlade lite till Ludvig på Zara baby, dom hade jättemycket fint!
Bråttom hem fick vi, henke slkulle ut på herrmiddag och whiskeyprovning så jag och ludde tog vårt pick och pack till Gäddan- det var dags att premiärgrilla! MUMS!
En toppenkväll med familjen helt enkelt.






Idag har vi käkat lunch med Bea och Chrille på stan, shoppat lite vårjackor  och haft glasspremiär på en solig bänk! Ljuvligt:) Nu ligger Henke och Ludde sovandes på sängen, snart dags för Maxi...blir väl jag som får planera veckans inköp den här veckan igen;) Skönt med påskhelg-då blir det mycket serverat!
Vill ha hus, så vi också kan ha massa folk hemma på påsken.

Puss på er!

...en underbart mysig dag!...

2011-04-14 17:19:33 Vardag
» Kommentarer(0) «


Inatt sov Ludvig bra, jag provade att inte amma honom så fort han vaknar utan bara stoppa i nappen och stryka lite på han så han somnar om. Det funkade! Kl.06 funkade det inte utan då var han verkligen hungrig. Får se hur det går inatt. Lite svårt är det att somna på kvällen, han blir oftast inte trött förrän framåt 21-tiden. Det kanske vänder snart igen.
Torsdagen har vi spenderat med våra vänner Charlotte och Albin.
De mötte upp oss utanför så sällskapade vi till Pinglan, idag var det lite mindre folk så vi fick bra platser längst fram:) Efteråt mös killarna tillsammans på golvet och höll varandras händer. Sweet!





Efteråt gick vi ner till stan och lunchade på Robs cafe! Solen värmde fint så vi passade på att spatsera runt på stan- en kaffe och en lång pratstund på en bänk hann vi också med. En supermysig dag med två godingar!nej, tre godingar!:)




Vad lyxigt det är att vara mammaledig!:)
Pusss!


...lycka...

2011-04-13 21:35:58 Vardag
» Kommentarer(0) «


..är när pappa kommer hem! :)




Så mysigt att Ludvig alltid blir så glad när pappsen kommer hem! Då blir det alltid BUS!

Idag har vi varit på skallbergets öppna förskola med hela mammagruppen-yepp, alla 11 var vi! Sååå roligt:) Alla har blivit så stora nu, sitter i stolar och käkar barnmat, skrattar och pratar för fullt. Vi fick vara med på sångstunden också, som var mysig men inte alls som pinglan! Dit ska vi imorgon med charlotte och albin, det blir mys!

Kikade även in butiken SLITAGE idag, kan verkligen rekommendera till alla föräldrar! Jättefina barnkläder i alla prisklasser-mest den högre tyvärr men ändå:) Superfina saker när man vill köpa något extra!

Puss!

...sittvagnspremiär!...

2011-04-13 10:32:36 Vardag
» Kommentarer(1) «


I helgen hade vi sittvagnspremiär! Ludvig var inte annat än toknöjd och spanade in ALLT runtomkring honom. Bilden är från igår när vi gick till barnshopen på ängsgärdet och kikade in vad de hade.

täcket har jag sytt själv:)

Vi gick förbi och hälsade på mormor på Å-kanten också. Känns som vi hänger där en hel del, men man har ju nästan alltid vägarna förbi när man är ute på promenad. Inte mormor emot tror jag;)


Igår kväll blev det en hel del pysslande, håller på att knåpa ihop tackkorten från dopet. Det är så typiskt mig och göra allt så komplicerat hela tiden. Men det är ju så kul att pyssla lite. Luddis var måttligt nöjd med uppmärksamheten han fick igår kväll:) Ja, vi sjöng iaf, det var nog räddningen!

pyssleri och påskpynt från svärmor!

Nu ska vi strax till Skallbergets förskola med mammagänget och idag ska kameran med!

Ha en fin dag!
Pusssss från oss


...fullt upp...

2011-04-12 11:19:40 Vardag
» Kommentarer(0) «


Den här helgen som gått har varit fullspäckad med aktiviteter och roligheter.
Efter en tuff vecka så var det underbart med lite helg!:)
I fredags var vi på mammalunch som vanligt med gänget, jättemysigt! Ska försöka få med kameran nästa gång och visa Luddes vänner. Efter det mötte vi upp Henke, skulle gå till Ruths och prova bröllopskläder tänkte vi...det tänkte ungefär halva västerås också. Kaos i butiken så vi tog en tur på stan istället.
Lördagsmorgon och dags för babysim! Ludvig var helt vild i vattnet och plaskade och stänkte, svalde en hel del vatten också tyvärr men det verkade gå fint ändå. Han tycker verkligen det är KUL nu med babysim, det märks.
Efteråt åkte vi till Bronsils i Munktorp och kollade på vigselringar. Finns ju sååå mycket fint, svårt att välja. Den typen av ring som jag vill ha måste göras högre än min förlovningsring, så i så fall måste den också göras om-för att det ska bli snyggt. Vet inte om jag är så sugen på det faktiskt? Får fundera på det.
Vi åkte hem, svirade om till middagsstassen-yes, för Henke och jag skulle äntligen få gå ut, på tu man hand. Ensamma. Utan Ludvig. Äta middag. Mysa själva. Det var verkligen en välbehövlig, fantastiskt rolig kväll. Vi käkade på Å faktiskt, jättegod mat och bra service. Kändes så skönt att bara få vara med varandra och prata igenom alla roligheter vi har framför oss! Blev såklart en hel del prat om Ludde också, vi saknade honom mot slutet av kvällen. Vår lilla skatt, som betyder allt! Ludde var hemma med farmor och farfar och det gick såklart strålande.
Söndagen spenderades med lilsis och mamma, vi åkte runt till tumbomöbler,åsby,mio,hallsta möbler och lite annat. Mamma skulle köpa soffbord till deras nya snygga soffa. Jag själv kom hem med en ny badrumsmatta och lite påskpynt!
Självklart avslutades söndagen med söndagshandling på maxi. Måste säga att babybjörnen är vår nya favorit när vi är ute. Så smidigt, Ludvig vill ju ändå inte ligga i vagnen. Vill se och höra allt!
Ludde var helt slut efter dagens bravader så han somnade skönt på maxi....
surfar på nya mac datorn, och det funkar tydligen inte att ladda upp bilder som vanligt. Eller rättare sagt...jag KAN inte...
uppdaterar senare med bilder när henke kommer hem.
puss!!

...tandläkaren...

2011-04-07 20:21:12 Vardag
» Kommentarer(0) «


Då var det besöket avklarat. Alltid lika ångestfyllt att besöka tandläkaren tycker jag. Fattar egentligen inte varför? Det gick i alla fall bra, inga hål, däremot en visdomstand som tittar ut i överkäken-som växer ungefär lika knepigt som den förra visdomstanden...(Inflammation och borttagning...AJJJ!) Så den måste jag hålla koll på nu. Vill absoluut inte vara med om det igen, huvaligen!
Henke kom hem till lunch och jobbade hemifrån så jag kunde åka lugnt iväg. Passade på att byta det ena födelsedagståget som Ludde fick i doppresent på babyproffsen, blev en bamsestor låda med klossar i glada färger!

Ludvig har varit superglad idag-jollrat och skrattat, mest åt sig själv faktiskt:) Sötapan!


jag för...söker i alla fall....komma fram...åt!!!


sitta lite....

och ramla lite:) Ibland blir han ledsen och ibland skrattar han när han ramlar...hihi!

Nu blir det lasagne!
PUSS!

...ensam men bra natt....

2011-04-06 11:43:36 Vardag
» Kommentarer(0) «


Ja, det var ju skönt att natten gick bra. Ludde sov som en stock och jag med.
Vaknade klockan 09.00 imorse av att telefonen ringde. Vet inte när jag sov till 9 senast? Underbart! Ludde har bara käkat 2 ggr inatt och somnat om bums efter det.
Nu längtar vi efter pappa henrik igen som sovit i stockholm inatt, de har nån slags mässa där med jobbet.

Ludvig har vänt sig flera gånger sedan igår! 2 ggr igår kväll och 3 ggr idag på fm här. Jättekul. Han tom putar upp med rumpan i luften och försöker skjuta på med benen.  det märks att han förstår att man KAN ta sig en liiten bit nu, det gäller bara att hitta tekniken!:) Gulligt att han ändå försöker- det låter ju rätt kul när han kämpar på med sin lilla kropp!

Här kommer lite roliga bilder:)

...bäst att jobba hemmåt igen innan mamma kommer tillbaks! (Ha, jag han fånga honom!)


precis innan vändningen  från rygg till mage...


upp..jag vill UPP!!!

så här gör Ludvig i vagnen hela tiden när han är vaken. Vill INTE ligga....


puss på er, nu ska vi promenera hem till abbe och lottis!



...krångliga kvällar...

2011-04-05 21:52:50 Vardag
» Kommentarer(0) «


För tredje kvällen i rad har det varit krångel i samband med läggning av Ludvig.
Det har inte alls funkat som förut då vi kunde lägga honom utan ett pip mellan 19 och 19.30 ungefär. Nej nu grinas det och krånglas, kan inte komma till ro. Prövar såklart allt; amma, flaska, magont?,läsa saga,sjunga,inte trött..jo då! Kärlekskrank?Inte det heller... nån som har nåt bra förslag?
Nu har han precis somnat...hur? Ja, jag provade allt ovan sen gick det tillslut bara.

kvällsmys på golvet på luddes vis ikväll.

Idag har vi iaf haft en toppendag med pinglan, lunch på Å-kanten, ev fixat brudklänning,*hoppas* och jag har varit på Arommassage 60 minuter på OASEN! UNDERBART! åååh, kan verkligen rekommendera detta-det var en helt fantastisk upplevelse. Jag känner mig som en helt ny människa faktiskt!:)
Ludvig fick vara med mormor och morfar och var såklart på sitt bästa strålande och pratglada humör.


Nu ser jag fram emot morgondagen då det blir långpromenad och gos med Charlotte och Albin.

kramar från en bestämd liten herre:)

puss!


...chillar...

2011-04-04 15:35:21 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi en lugn och skön dag hemma. Bara chillar:)
Mamma var förbi en sväng och fikade, visade henne den senaste klänningen på bröllopsfronten. Alltså jag verkligen älskar den, kan inte sluta titta på den. Hoppas bara ingen annan hinner före mig nu. Den ligger alltså ute på nätet, har mailat men inte fått svar ännu. Spännande. Kanske blir en stockholmsvisit i helgen helt enkelt.
Ska bli roligt att ta tag i bröllopsbestyren igen, mycket som ska förberedas.
Kyrka,festlokal,tårta,sånger och solister,värdpar,näbbar, smink, frisören, fotografen checkat-bokat och klart! Buketter och bordsdekor fixar moster maggan! Nu är det buffén som verkligen måste tas tag i. Och hindersprövning! Den ska jag beställa bums...

Mormor Marianne ville såklart se Luddisen på lilla Shaun idag, ja vi kallar lammet så:)




Snart kommer Henke hem, då blir det (trumvirvel) måndagshandling istället för söndagshandling på MAXI .
...såklart söndagsmyset tar vi  också ikväll istället!

puss!

...systeryster-helg...

2011-04-03 18:26:09 Vardag
» Kommentarer(0) «


Tänk,nu har heeeela helgen kommit till sin ände! Vi har haft det sååå mysigt med moster Bea!
Hon har verkligen ställt upp den här helgen för oss, imorse kom hon in och hämtade Luddisen vid 7 så jag fick sova vidare en timme till. Bara en sån sak kan man verkligen uppskatta nu.

Vi satte igång med pysslandet direkt efter frukosten.... jag skulle äntligen ta tag i den där vimpeln som jag velat göra till ludvig. Vi var på panduro och furulunds igår och köpte alla tillbehör. Jag sydde faktiskt HELA vimpeln själv, fick ju såklart många tips av sydrottningen Bea så den blev kanon på första försöket!


Ruth och Astrid kom förbi idag och hämtade sina nya mössor, lämnade över doppresenten till Ludvig också. Han fick en bok om honom själv och ett riddarslott att lägga klossar i:)



Vi tog en lunchbreak i allt pysslande och åkte till björnöns restaurang. Verkligen mysigt!...och gott!


Igår? jo igår var vi på babysim och Ludvig var jätteduktig, fick så mycket beröm av simledaren!
Efter det tog vi en lunch hemma och sen knatade vi ner på stan, framkallade lite kort, ska ju göra tackkorten nästa vecka tänkte jag. Vi smygstartade inatt och gjorde de första, blev verkligen så sjukt söta!
Vill inte visa än.... :)

Våra grannar hade inflyttningsfest igår...ovanför oss. Alla hade klackskor och musiken höjdes för varje låt som gick. Trapphuset verkade vara en populär mötesplats också. Behöver jag säga att vi måste flytta NU!?!? Är så trött på det här nu....då var ändå Bea upp och sa till dom inatt 2 ggr men nejdå, ingen respekt alls.
Imorrn ringer jag mäklaren och hör hur det går!


Ludvig prov-äter Shaun!:) Doppresent från mormor o morfar.


Alltid kul med moster!

TACK för en underbar helg Bea! Vi älskar dig!!!

Ikväll hämtar vi Henke på Hässlö-längtar såååå efter honom!<3


...stand-in...

2011-04-01 22:11:23 Vardag
» Kommentarer(0) «


En underbart trevlig fredag har passerat.
Vi började dagen med en himla massa prat i sängen,Luddis och jag. Alltså morgonen är verkligen bästa stunden på hela dagen, riktig go kille man har då!
Vi traskade ner till BVC för lite utbildning om att förebygga olycksfall, mycket givande. blev såklart massa babbel med mammorna också men lunchen delade vi istället med Linda. Hon var sååå fin med sin lilla mage nu!:)

Mötte upp Bea i mammas butik, köpt med lite fika och gick hem till mig.
Ludvig har varit som vanligt, glad och nöjd hela dagen. Ja, utom på stan då han INTE vill ligga i vagnen längre när han är vaken. Han tar tag i sidorna på vagnen och häver sig upp, som sit-ups! Galen....
Camilla-BVC sköterskan tyckte att jag skulle byta till sittvagn och spänna fast min lilla krabat...men jag tror jag väntar några veckor till., får hålla lite koll bara. (appropå olycksfall)
Sitta ja, idag satt ludvig nästan 10 sekunder helt själv på golvet. moste bea blev såklart superstolt, liksom jag. Det går undan nu!

puss på er!
Vi saknar dig pappa Henrik men vi är glada att du har det bra där borta!


fick en ny bitringshållare av moster, fin va?Med ugglor på-som ludde älskar!

puss pappa!!