Yey!

2012-08-31 21:12:19
» Kommentarer(0) «


Så häääär mysigt har vi. Strömavbrott deluxe! Tyvärr verkar hela jordfelsbrytaren gått sönder... Yey!


...Ludvigs rum...

2012-08-31 14:05:17 Vardag
» Kommentarer(0) «


Så här långt har vi hunnit på Ludvigs rum. Han fick själv vara med och välja tapet:)
Vi ska sätta upp fler hyllor och lite tavlor.


sovplats.


den här platsen älskar Ludde. Tog lite bilder som jag hade hemma bara...Han har nu lärt sig säga sitt eget namn "Luddäh"
 

Gatufest

2012-08-25 23:57:48
» Kommentarer(0) «


Precis avslutat en härlig kväll med grannarna i irsta. Vi dukade upp långbord och picnicade med kräftor, paj o vin.... O massa annat gott! En helkväll i väldigt mysig anda. Helt klart nöjd med nya grannarna:)


Dagens bästa

2012-08-24 13:56:28
» Kommentarer(0) «


En lugn fm med massa snor och hosta. Vi bestämde oss för att vänta på sopbilen, så det blev en mysig fm på trappen på framsidan...annars har vi inte gjort så mycket mer än så. Väntar på att han ska vakna nu....


...kök...

2012-08-23 12:41:37 Vardag
» Kommentarer(0) «


Köket kommer gå i turkos,grå och vit anda. Nytt blandat med gammalt. Henke kom precis hem med köksbordet som varit inne på lackering. Det är min mormors gamla matsalsbord i gustaviansk stil. Gissa färgen;)
Det står i garaget just nu och härdar- på måndag lyfter vi in det!
Min stora kärlek i huset (förutom mina prinsar då)! Denna uuuunderbara lampa är från Indiska och kom endast i begränsad upplaga. Jag blev kär och kunde inte låta bli.
Pinnstolar har jag köpt på blocket för 150kr styck. Gardiner från Nisses och fårskinnsdynor från Rusta.
 
 
    utanför köket står denna skönhet krysantemum i kruka från Rusta.
 
Mor min tog på sig ansvaret och fixade blomlådorna redan första veckan i huset, det tackar vi för!
 

...vardagsrum...

2012-08-23 12:32:13 Vardag
» Kommentarer(0) «


...hittills har vi fått till det så här i irsta....
vardagsrum. Soffa från IKEA, soffbord Nisses, matta från mattbolaget.
brunt,grått,vitt och rosa. Bord och stolar från IKEA, tapet från Cole&Son, skåp från furniturebox, lampa IKEA.
 
 
 

VAB

2012-08-23 11:59:22 Vardag
» Kommentarer(0) «


Hemma med en hostig Ludvig idag. Ingen feber men en massa snor och en eländig hosta. Inatt hostade han hela natten, plutten. Vi tar det lugnt och läser och sjunger mest. Ingen racer-ludde idag inte. 
Tänkte jag skulle passa på att visa lite från våra senaste veckor här i irsta. Nu börjar hemmet ta form och man börjar känna sig mer "hemma" här. 
Både Henke och jag är ju rätt inredningsintresserade så striderna kan bli rätt hårda här hemma:) Men oftast vinner jag...eller båda. 
 
Nu sover Ludde i vår säng så jag ska passa på att fixa lite mer på hans rum så kan jag visa er lite av det imorrn.
 
Puss!
första frukosten i köket.
många kartonger blev det.........................................L duktig och hjälper till mycket!
 
gräsklippningen har både L och H sett fram emot. Helst skulle dom klippa varje dag...
 
Allting tar lite tid...lite längre tid än vi trott.......iaf när man har en L som vill hjälpa till, med ALLT!:)
 
 
 

Bröllopsdag

2012-08-21 20:25:07
» Kommentarer(0) «


Igår hade vi bröllopsdsg. Tänk att det var 1 år sen?!? Faktiskt så känns det som 3,4,5 år sen? Vi fick en barnfri kväll då Ls farmor o farfar var här, vi tog bilen in till stan och käkade på Limone. Suuuupermys och välbehövligt! Vi har verkligen glömt bort att bry oss om varandra efter 4 flyttar, renovering och inredningsbestyr. Men nu är vi helt på banan igen och det känns underbart! Åh vad jag älskar min fina och bästaste man!!!! Jag fick jättefina röda rosor och henke fick ett kärleksbrev. Kärleken är stoooooor till dig H!


Nu så!

2012-08-21 15:54:12
» Kommentarer(1) «


Ikväll ska jag blogga ikapp mig och komma ikapp mig efter en föölr lång bloggpaus! Just nu chillar vi i soffan efter jobb och dagis. Ludde är världens gose!:)


...uppdatering till mamma & pappa...

2012-08-10 22:26:12 Vardag
» Kommentarer(0) «


Moster börjar känna sig som rena rama datahackern och vet inte alls om hennes gästspeleri på bloggen är uppskattat. Får nog be om lov nästa gång så man slipper känna sig smått kriminell :)
 
Eftersom det är mycket med jobb,flytt,företag och annat för oss alla så tänkte jag att en bild säger mer än tusen ord om våran dag tillsammans i onsdags. Den gyllene trion Bea,Chrille, Ludde.
 
Ludde & Chrille har verkligen funnit varandra och klättrade runt som galningar i klätterställningen.
Chrille är dock rena rama säkerhetschefen och håller allra helst i Ludde i handen så inget oväntat sker.
 
wrooom wroom. "Kolla moffa, jag kan cykla"
 
oj oj oj som vi trampa - och till luddes förtjusning. Mela mela meeela"
 
Framåt lunchtid knatade vi hemåt för lite matintag och sen bäddade vi ner Ludde i vagnen och traskade in mot stan. Han somna lika fint som vanligt. En lugn och mysig lunch hann vi med på stan (konstaterade att det inte verkar allt för slitsamt att vara småbarnsförälder, inte till en så här ängel kanske ska tilläggas) När L slog upp sina blå stegade vi vidare mot nyöppnade "Lek&Bus" som ligger högst upp i punkt.
En storfavorit var såklart bollhavet. Lite småfeg i början men sen fullkomligt kastade hans sig omkring bland bollarna. Lite otäckt tyckte jag när lilla kroppen försvann ner bland bollarna men han kom uppstudsande som en strålande sol. Bara gamla moster som nojja! De sk. fatboys kuddarna vart även dom en storfavorit hos Luddisen och han sprang nog snabbare än Bolt när han tog sats mot den stora myskudden.
Det finns en del karuseller på busborgen. De flesta för lite äldre barn. Jag hade en förhoppning om att L skulle våga åka tåget som åkte runt på en liten räls på området. "IIIIIIIIIIIH, sa ludde och rusade mot ingången ungefär så fort vi satte vår fot på det där stället. Jag underskattar nog hur modig han är? Mosters lilla bebis :D
Vet inte om han kunde det innan vårt besök på Lek & Bus men innan vi åkte därifrån kunde han i allfall säga "tåget,tåget,tåååget, mela" 4 gånger squeeza chrille sig ner i minivagnarna för att ta med L på en liten tågtrip.
 
Sjukt busig, rolig och kärleksfull dag. Dagens roligaste var nog när Chrille fick en puss av mig vid gungorna. L som satt och gungade pekade på mig och gav ifrån sig ett ilskt ljud. Vad är det undrade jag? Han skulle minsann också ha en puss. Hahaha, gullunge!!
 
Tack och godnatt!
 
 
 
 

Hej å hå! Flytta på!

2012-08-06 21:44:47
» Kommentarer(0) «


Herrrrrrregud vad lyckliga husägare vi är! Känns overkligt men helt fantastiskt bra här i irsta och just i detta hus! Snart kommer massa husbilder men idag blir det bara renoveringsbilder...


Oj!

2012-08-06 21:38:20
» Kommentarer(0) «


Det förra inlägget är gammalt, eller ja iaf 2 veckor gammalt:) det funkade inte att publicera då men nuså... Gick det!


Vallby

2012-08-06 21:36:46
» Kommentarer(0) «


Vi spontanade idag och rinngde upp ruth o astrid och hörde om dom ville hänga på till vallby friluftsmuseum:) självklart ville dom det så vi packade picnic och for iväg. Henke mötte upp oss efter en golfrunda med svärfar. En jättemysig dag o ludde var som vanligt väääldigt nöjd. När vi är ute är det inte många pip från den mannen:)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-1/389827/images/2012/pic_50161ab5ddf2b37d090005f8.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/389827/images/2012/pic_50161ae4ddf2b30e74000587.jpg" class="image">


...2 dagar med moster Bea...

2012-08-02 16:02:57 Vardag
» Kommentarer(0) «


I måndags släpptes Ludde av för lite lekparkshäng hemma hos mig. Nathalie & Henke åkte till banken för att skriva papper i godan ro.
 
 
Göra sandkakor & kasta sand är riktigt skoj!
fikapause i härliga solskenet
*plong* *tjong* *kling*klang* ludde skratta så han kikna!!
 
Stora killen som pratar som AAAALDRIG förr just nu! Så roligt!
Dag 2 bestod av häng i Gäddeholm/irsta.
Först lite häng på tomten, middagslur i vagnen för att sen plocka "mååångah haallooohn" Helt klart en stor favorit i Ls lilla mage. Vovven på bilden fick smaka på både sten & gräs. Mmmm..eller inte ;)
Sen kom Nathalie för att hämta upp oss så vi fick kika på nya huset och inviga lekparken.
 
Nyheter: L har lärt sig att hålla händerna runt munnen och ropa "hallooooo" hihi!
              Vi har även uppdaterat lustgasmasken (har läst Halvan åker ambulans) med att man blir yr efteråt och låter "wiiiie iiiieee" och vickar på huvet lite lätt från sida till sida. HAHAHA..han är awesome!
 
/ Vid tangentbordet, moster Bea