En härlig vårdag!

2012-02-29 16:17:10 Vardag
» Kommentarer(0) «


Åååh, vad mysigt med vårkänslor!! På fm tog vi en långpromenad i solen och ludde tog sig en powernap. Jag handlade lite frukt och gjorde en god fruktsallad till lunch med yoghurt och nötter. Mums! På em kom moster bea förbi, jag ladde kaffepannan och klädde luddis för utelek. Han tultade runt här på framsidan och vi satt mot husväggen med kaffe och massa babbel:) mysfaktor HÖG! Fick en beställning från heartbeat, ska visa er sen!


...äntligen!...

2012-02-28 19:42:46 Vardag
» Kommentarer(0) «


En dag idag som vi väntat länge på. Lägenheten ligger nu ute för försäljning på Hemnet! Skönt! Nu är det bara hålla tummarna att många gillar den och har stora plånböcker, höhö:)
Våran Mäklare är verkligen bäst, Mats på fastighetsbyrån! Kan rekommendera honom om ni är sugna att sälja.
Jag har precis varit iväg och tränat med Sofia! Ett hårt pass idag! Skönt att träna, men jag blir frustrerad på min viktnedgång som står och stampar för fulla hus...precis som att jag inte vill unna mig att lyckas helt? Det är ju ändå bara 5 kvar till slutmål...kom igeeeen nätha!
Ludde somnade gott vid 19-tiden och Henke åkte precis och tränade. Kanske man skulle laga lite käk? yes...så får det bli.
Puss!
Här får ni en gammal bild. Så här såg jag ut för 1 år sen...
ca 10kilo sedan. Bra men inte helt bra... tacksam för pepp!

Igen!

2012-02-28 14:49:34 Vardag
» Kommentarer(0) «


Jahapp! Efter en 12 timmars sömnig natt vaknade vi upp utvilade och redo för en ny dag! Vi gick en promenad ner till mäklaren och lämnade en lunta papper och sen gick vi till mamma en stund. Ludde kaskadspydde igen.. Ringde carema o dom sa att det kan vara sådär... Sjuk,frisk,sjuk,frisk... En hel vecka kan det vara så! Jahapp... ! Vi traskade hemåt igen, ludde somnade gott i vagnen! Köpte 2 böcker till sjuklingen. Nu städar ludde undan alla kräkbaciller...


älskade barn!

2012-02-27 17:02:44 Vardag
» Kommentarer(1) «


Min lilla Ludvig, du älskade goding vad jag älskar dig! Idag gosar jag gäärnet med den här krabaten som ääääntligen verkar vara frisk! Han fick ett bakslag igår kväll med kaskadspya men idag är han pigg som en nötkärna? Eller heter det frisk som en nötkärna?Justja;) Nej men pigg är han iaf och det ääälskar jag! Nu ser vi fram emot vår och ljusare tider. Snart dags för dagis. Tänk va, vad tiden går fort. Min lilla prins har blivit stor och självständig. Så goooosig och underbar<3 Ett kärleksinlägg idag, helt klart! Passade på att fota han lite idag:
puss från oss!

Bättre

2012-02-25 23:35:05 Vardag
» Kommentarer(0) «


Luddis sov hela natten. Och vi med. Helt slut alla tre. Idag kl.17.30 tackar vi för 24 timmar utan spyor! Idag har jag hjälpt mamma på å-kanten, delat ut massa flyers då hon hade erbjudande i helgen:) som tack för hjälpen, igår o idag, fick jag en jättefin smyckeshängare som jag länge velat ha! Den finns såklart på Å-kanten för dom som är intresserade. Såå nöjd:) passade bra ihop med spegeln som jag också har. På em röjde vi hemma och tvättade resterande 5 maskiner... Typ 6 maskiner igår också.... Herrejösses! Jag åkte ner på stan o handlade lite behövligt till mig å luddis, hade lite rabattcheckar att utnyttja:) ikväll är henke på grabbfest, ludde somnade 18.20 och har inte sagt ett pip sen dess... En mysig kväll i all ensamhet alltså. Faktiskt himla skönt, det var längesen nu. Har pysslat och fejjat för fullt såklart. Ja, efter schlagern alltså:) puss o godnatt nu!


Magsjuk?

2012-02-24 12:48:31 Vardag
» Kommentarer(0) «


Ja, magsjuka eller matförgiftning har ludde fått. Lilla plutten:( det började inatt vid 2 med kräkningar och sen en gång i halvtimmen sen dess. Vid 10 tiden på fm var det sist. Han fick ett långt mysigt bad efter det och ludde plaskade runt som vanligt. 4 mariekex och en flaska vatten har nu fått stanna i magen! Hurra! Nu sover han middag i sin säng... Åh vad man lider med de små när dom är sjuka:(


Römertopf

2012-02-23 20:26:23 Vardag
» Kommentarer(0) «


Ikväll har vi lagat mat i en av bröllopspresenterna- Römertopfen!:) kyckling och massa rotsaker! Muuums och såå nyttigt! Blir klart en favorit här hemma! 1,5 timme tog det i ugn men då ksn man ju göra massa annat viktigt under tiden... Eller bara slappa! Perfekt:)


Bankmöte

2012-02-23 20:22:56 Vardag
» Kommentarer(0) «


Yes! Ett steg till närmare huset! Bankmöte idag på SEB där vi har världens bästa handläggare ann-britt:) lilla L fick agera assistent på å-kanten och det hade gått strålande såklart. Med mormor är ludde alltid skötsam, hihi. Henke jobbade hemifrån efter mötet och sen hämtade sofia upp mig för lite gymträning på friskis. Jäääklar vad hon kör hårt, pressar verkligen sig till max varje gång:) det blir jag peppad av!


...pinglan och barnvakt...

2012-02-22 20:57:19 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit på pinglan, ett riktigt busfrö som yrde omkring idag!:) Alltså ibland är det bara sååå jobbigt när han busar men idag har jag mest skrattat åt honom busat MED honom:) lilla toker!
På em/kvällen kom Astrid hit, vi skulle väl vara barnvakt till henne men det var hon som var barnvakt åt oss:) Astrid och ludde lekte så bra ihop och Ludde ville pilla i hennes navel hela tiden! haha
Jag lagade ägg och mjölkfria blåbärspannkakor till kidsen, av Astrid fick jag MVG men Ludde var skeptisk.
I övrigt så består alla lediga timmar framför inspirationsbloggar om inredning och frosseri i tapeter och möbler! Synd man har en karlslok som ska tycka och tänka så mycket bara:p Sorry, Henke.
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH, tänk att vi ska flytta till huuuuuuuuuuuuus. Blir så glad av tanken!
Imorrn bankmöte. Då blir det ännu mer verkligt.

Fettisdagen!

2012-02-21 20:32:10 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit på bvc på fm. Lite allergi och exemprat samt vägning och mätning. Lilla L är 82cm lång och väger nu 12,06 kilo! Lite långsam på viktfronten nu men så aktiv som han är kan det inte vara konstigt:) många förkylningar bakom oss också så...:) köket i väntrummet var så spännande, ville inte gå där ifrån. Han diskade i diskhon lääänge länge:)

Efteråt gick vi till mamma som bjöd på semla idag! Muuums! Sen shoppade vi lite, eller mest jag... Ludde sov:) det blev såklart bara saker till honom...

På em kom petra hit på lite the och massa prat:) mysigt!


Inget kontokort

2012-02-20 17:43:55 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag på morgonen hade vi besiktning på huset och det gick finfint utan anmärkningar:) när det var klart skjutsade vi henke till jobbet så vi kunde åka vidare till mitt jobb o lämna lite papper. Vi åkte till maxi och mötte upp moster bea för lite lunch i korvbaren:) ludde knoppade in direkt efter lunchen så jag passade på att fixa lite ärenden på hälla. Ååååh vad mycket fint det finns nu! Vill köpa allt till luddisen!:) hade glömt kontokortet hemma... Tur var väl det;) på em fick vi kaffe och frukt hos charlotte o albin. Killarna lekte så fint med varann. Charlotte o jag satt med tåren i halsen när grabbarna lekte tittut med varann:)


...extra fantastisk!...

2012-02-18 23:14:13 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag är det MIN födelsedag, hela 26 år fyller tanten:)
Det känns i år som en extra fantastisk födelsedag. Kanske för att jag mår extra bra idag, kanske för vi köpte hus igår, kanske för att man fått galet många grattishälsningar, extra fina presenter, extra mycket kärlek? Jag tror det var ALLT det där:) Vilka uuuunderbara människor jag har som omger mig och min familj. Jag är så jäkla glad för det. Fantastiskt fina är ni, allihop!
Kalaset gick jättebra, välplanerat så man faktiskt hann umgås med alla gäster...det tar ett par år att bygga upp ett bra teamwork och ordna upp det strukturerat må ni tro:) Men nuså, har vi fått in en bra snits. #0 minuter efter att kalasgästerna gått hann vi duka undan, duka fram och slänga ihop en paj för middagsgästerna, familjen Wester.
En toppen toppen toppen dag. Tack ALLA fina, underbara, ni.
lite champagne till husägarna.
morfar busar med ludde. eller tvärtom.
kusinerna som hade sin lilla stund utan leende preciiis här:)
lite sagostund.
kvällspaket och kvällsbesök av Albin.
nöjd kalaspingla!

Äntligen!!!!!!

2012-02-17 22:06:51 Vardag
» Kommentarer(0) «


Kan meddela att vi numer är lyckliga husägare! Sommaren, (och resten av vårt liv) spenderar vi i vårt hus på egilsvägen i irsta! Ännu en dröm i uppfyllelse, helt otroligt! Lyckan är enorm!!!!


...nerver...

2012-02-16 19:53:47 Vardag
» Kommentarer(0) «


En spännande dag. Jag lämnar det så.
Imorse var iaf Sofia här och lugnade mina nerver. Hon kom på lite morgonkaffe nnan hon började jobba kl.11. Därefter packade jag o ludde ner bullarna som inte blev så bra förra gången jag bakade...dom torra, och gick ner till svartån. Det var fler barn där och matade änderna så det blev en rolig och mysig stund. Ludde försökte givetvis nalla lite på bullarna, utseendet var det ju inget fel på tyckte Ludde;)
Jag hade med mig lunchlåda och när vi precis kom in till mamma på Å-kanten slumrade ludde in och sov gott i  två timmar....blev en häng-eftermiddag hos mamma helt enkelt:)
Det blev (inte så oväntat) en musikalisk morgon md Sofia:)

...bus!...

2012-02-15 21:00:39 Vardag
» Kommentarer(0) «


Lite busbilder från eftermiddag med Charlotte o Albin:)
Killarna hörde traktorn utanför och ville titta lääänge.... orkade inte hålla dom hela tiden så dom fick stå och kika på pallarna.


Bullbak!

2012-02-15 20:47:21 Vardag
» Kommentarer(0) «


Yapp, jag återgick till mammas gamla recept och det blev ju så jäkla bra! Att man ska hålla på och hålla på hela tiden. Det ska va som det alltid vart, det har jag alltid sagt! Ingen ide att prova nåt nytt när det finns gammalt beprövat:) tack mamma, för bästa bullreceptet! Denna gång blev det med smak av kardemumma. Till o med jäsningen gick bra, den brukar krångla för mig ibland.... Sa jag att jag hann baka kolakakor också? Och laga carbonara? Yepp... Bullmama' is back!


Pinglan

2012-02-15 20:42:53 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi hängt på pinglan med massa kändisar:) jätteroligt men ludde var lite trött så det blev en snabb visit idag. Vi gick till å-kanten och åt lite lunch i lugn o ro och sen kom charlotte o albin på em. Vi hängde mest och babblade om inget som mammor gör.


...en bra dag!...

2012-02-14 17:01:55 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag är en bra dag! En riiiiiiktigt bra dag:) Vi är alla på strålande humör, lite extra strålande humör!
Vi har träffat Albin och Charlotte för lite lunch och sen köpte jag med lite gott fika till mamma och tog en kopp kaffe. Det visade sig att både mormor och lilsis var där också:) Mysigt!
Nu har vi lekt järnet på Luddes rum med nya tågbanan:)
Henke kom precis hem, vi ska snart på möte:)
Kan man gö så här också?

...Henkes födelsedag!...

2012-02-14 16:55:49 Vardag
» Kommentarer(0) «


Vi hade en mysig kväll igår med Henkes familj. Kändes kul att Henke fick lite firande på sin dag, vi kalasar ju på lördag också-när jag fyller! Vi bjöd på ost-och skinkpaj och kaffe o hemgjorda semlor. gjorde leilas recept, men måste säga att det blev en besvikelse....eller ja, dom blev ok, men inte så mkt mer än så. Trevligt iaf! vi avslutade kvällen med ett avsnitt äkta människor med datorn i sängen.
Jag fastnade inte på bild, som vanligt:)

Kärleksdagen

2012-02-14 09:09:03 Vardag
» Kommentarer(0) «


En bra start på morgonen, helt klart!:) henke som inte gillar kärleksdagen, hade ändå fixat en liten gåva! Gulle honom:)


...försmak av hemnet...?

2012-02-13 15:58:39 Vardag
» Kommentarer(0) «


Ja, förhoppningsvis kommer vi nååångång få lägga ut vår lägenhet till försäljning. Jag passade på att ta lite kort (inte för att mina duger, men kul att få en försmak..) idag när det var välstädat här:) Ludvig sov, så jag kunde inte fota i hans rum då, men det vet ni ju, hur det ser ut.
sovrum...
badrum och hall.
vardagsrum.
VILL.HA.HUS.

...Grattis!....

2012-02-13 12:48:28 Vardag
» Kommentarer(0) «


Hipp hipp hurra för min älskade make som fyller 34 idag!<3
Vi älskar dig så enormt mycket!
PUSS! och kääääärlek till världens bästa make och pappa!

...skön fredag...

2012-02-10 21:08:27 Vardag
» Kommentarer(0) «


På fm kom moster Beatrice hit för att vara barnvakt en stund. Jag var iväg till gymmet och körde lite rehabträning. Därefter blev det lunch och häng med lilsis. På em kom Luddes farmor hit på lite fika så jag passade på att uträtta en hel del ärenden som legat på lut. Jätteskönt!
Nu har vi slapparkväll, äntligen! Henke har haft fullt upp varenda kväll här i veckan så det känns toppen att få rå om varann ikväll! Lite vin och jag har lagat goda grytan här!mums!
Lite goa bilder från dagen...
mina prinsar<3

...drömmer...

2012-02-09 20:56:23 Vardag
» Kommentarer(1) «


Sitter och drömmer ikväll. Drömmer om ett hus. Det perfekta jobbet. Ett eget företag. Fler barn. Resa bort, bort,bort. Pengar. Drömmer....
Fast man har det jäääkligt gött ändå:) Med allt! Min älskade son och min älskade man. Dom mest fantastiska på hela jorden. Vilka varelser. Vilka skapelser! Fantastiska.
Hittade en gammal bild på en krogrunda innanHenke o jag blev ihop på riktigt:) Nu blev jag himla nostalgisk istället...minns tillbaka.
haha snyggingar. not!

...nu är glada mammatiden slut, slut, slut...

2012-02-09 17:24:21 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en toppendag! Vi tog en promenad på fm i kylan och en sväng förbi mamma och apoteket. Hem för lite lek o lunch och sen iväg på möte. Ludvig somnade på vägen dit så det blev lugnt och skönt möte idag:) hihi! På em kom Charlotte o Albin hit för lite bus och fika! Känns sorgligt att det bara är några veckor kvar på den här tiden. Mammatiden. Första barnet-tiden. Sorgligt men ändå så klart på nåt vis. Vi är ju faktiskt klara nu, och våra grabbar också. Dagis väntar på dom. Skönt att båda var friska och krya nu också så vi verkligen kan ses mycket och njuta av den sista tiden! Tack för idag fina vänner<3
ja, var tog nallen vägen?
PUSS!

Pinglan utan miriam

2012-02-08 14:56:51 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag fick vi ingen sovmorgon men man får tacka för 8 timmars sömn ändå:) somnade tidigt igår, jag var helt slut av någon anledning. Hursom haver så kom vi iväg till pinglan iaf, vi chansade trots att miriam var sjuk igår. Tyvärr var hon sjuk idag med men alla fick gå in ändå och det blev en jätterolig träff med många prat- och bussugna! 2 timmar var vi där och hade kul! På vägen hem somnade lilla L, så jag gick förbi mamma och sen hämtade jag ut lite hemliga paket som kommit på posten! Både henke och jag fyller år nästa vecka, jag 26 och henke... 34! Gamla godingar alltså:) måste baka kom jag på nu...


Toker!

2012-02-07 14:12:20 Vardag
» Kommentarer(0) «



Frisk

2012-02-07 14:11:28 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag njuter jag av att leva med min friska son! Vi har varit ute på promenad idag:) kikade till änderna men vi glömde brödet.. Attans! Nu sover L så jag ska börja bocka av på min långa att ringa/göra lista!


Måndag igen

2012-02-06 16:07:53 Vardag
» Kommentarer(0) «


Skön måndag! Fick sovmorgon till 8 idag!! Hurra! Henke väckte oss när han skulle åka:) vi lekte lite efter frukosten och sen fick vi sms av charlotte o albin som var på väg ner på stan. Vi möttes upp och tog en lunch på stan. Gick riktigt bra med våra stora grabbar, både charlotte o jag hann äta upp salladerna innan det blev spring i benen:) när vi kom hem hade ludde somnat så jag passade på att ringa min Linda! Blev ett lååångt samtal om allt viktigt och oviktigt som vanligt. Bea o mamma kom förbi på lite kaffe och nu väntar vi hem buspappa!


...gudbarn...

2012-02-05 22:11:11 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har min lilla sötnosa till gudbarn, Ruth, varit här! Hon kom redan vid 10 imorse och har lekt med en pigg och glad Ludvig. Vi gav Ludde lite lunch och sen gick vi ut en sväng, ludde somnade bums och vi gick till ICA och köpte lite ingredienser så vi kunde baka chokladbollar:) När vi kom hem stod maten på bordet som henke fixat, spghetti och falukorv:p (längesen man skrev en lip-gubbe...) En toppendag som avslutades med lite fika hos Henkes föräldrar och lite storhandling på Maxi! Ikväll gjorde jag en GRYM tacopaj! Mmmmm! Nu kikar vi Wallander.
Ludvig blir så lugn och vill lära sig mycket när han leker med större barn.
Mammas lilla prins!<3 Äntligen en NY frisk vecka!

...besök av farmor...

2012-02-03 17:24:07 Vardag
» Kommentarer(1) «


Idag på em hade vi besök av farmor. Ludde var piggelin efter en 2 timmars vila så han rejsade runt och visade allt här hemma. Farmor hade med sig mjölk och äggfri glass till Ludde, muuuums! Vi åt fruktsallad och vaniljkesella med en stor balja kaffe:)
Tack farmor för lastbil, bok och tullisar!

Paaket

2012-02-03 11:27:00 Vardag
» Kommentarer(0) «


Nyss landade det ett paket i brevinkastet! Till ludvig!:) fick ett jäääättefint våtservettsfodral som bea beställt från hennes sy-kollega! Hur smaaasrt och snyggt var det inte?!? Toppen! Tack moster bea!


Vila o mellis

2012-02-02 16:10:52 Vardag
» Kommentarer(0) «


När jag kom hem från mötet möttes jag av en sovande liddis i doffan och 2 entusiastiska barnvakter som precis städat av stokke-stolen!:) ett helveetesgöra som ofta skjuts på... Så tack för det!!!:) en toppendag o luddis hostar mindre o mindre! Snoret verkar också gett sig lite. Nu vaknade han precis efter 3 timmars vila i soffan. Dags för fruktstund!


Goood natt

2012-02-02 10:53:06 Vardag
» Kommentarer(0) «


Vaknade 8.15 imorse av att henke kom in o pussade oss hejdå. Ludde slog upp sina blå och vi såg lika chockade ut båda två. Kvart över åtta! Wow! Vi somnade vid 23 igår och har sovit i stort sett hela natten! Underbart. Skönt att slippa hostan som verkligen lugnat ner sig nu. Snart kommer moster bea och är barnvakt eftersom jag ska på möte. Lilla L sitter o läser vi föräldrar just nu. Tänk, av alla leksaker så är mammas tidning roligast:)


Tack

2012-02-01 13:30:46 Vardag
» Kommentarer(1) «


Tack mamma mormor för allt stöd och uppmuntran i sjukans tider! En present till sjuk ludde, och en till trött mamma:)


Vila

2012-02-01 11:19:06 Vardag
» Kommentarer(0) «


Kolla vilken gosig goding bredvid mig..:)


...ROM...

2012-02-01 11:11:49 Vardag
» Kommentarer(0) «


Tänkte lägga in lite fler bilder från Rom! En fantastisk resa, vi bodde i Trastevere, en liten bit från centrum. Vi tog oss runt med the Trump, alltså spårvagn och bussar men det mesta var det gångavstånd till. Det var otroliga byggnader och man kunde lätt bara strosa runt och titta på allt vackert. Varsom.
När man kom runt hörnet på en tvärgata till gågatan så fanns där spanska trappan, fontana di trevi ....och colosseum. Det var väldigt små avstånd mellan alla vackra skepelser.
Folket var väldigt trevliga, OCH duktiga på engelska och väldigt hjälpsamma. Vår personal på hotellet var otroligt serviceminded och hjälpte oss med alla detaljer. Hotellet hette RIPA och var jättefint och modernt inrett.
Maten var givetvis jättebra, även om jag kanske tänkt mig mer "mästerverk" när det gällde pizza och pasta. emn utbudet var enormt, och ibland hittade man ett guldkorn och ibland blev det mindre guldkorn.
Ett STORT guldkorn var ju iaf vår häftiga bröllopspresent från mina syskon och respektive.
WOW! Vi fick en 8-rätters avsmakningsmeny på IL PAGLIACCO, en 2 stjärnig michelin-guide restaurang. Alltså en toppklass restarang. Jag skulle kunna skriva i timmar om middagen för det var en så häftig smakupplevelse. Lite sammanfattat kan jag säga att vi fick inte komma in en minut före avtalad til (19.15) för allt skulle vara perfekt när vi kom in. När vi satte oss var vi ensamma med 5 servitörer. Vi fick börja med en meny att beställa vatten ifrån. Vi såg ut som två frågetecken och kyparen förklarade att vattnet var från olika distrikt i italien, med olika mineralhalter och smaker. Förrätt...eller förrättER...fyra stycken med lite champagne till:) Sen började avsmakningsmenyn....sniglar, kastanjesoppa,mussla, pilgrimsmussla, kalvkött,pasta,kräftsoppa...och tre efterätter!! Haha...vi satt och åt och drack i 4 timmar. När vi skulle på toa fick man sällskap in på badrummet och en som väntade utanför dörren när man var klar, den som satt kvar vid bordet blev underhållen av en servitör som berättade lite om italien och mat. ALLT var perfekt och genomtänkt. Allt var läskigt bra tillagat. En galen och sååå häftig upplevelse som med tanke på notan, bara kommer göras en gång i livet:) TACK fina syskon<3
Kan varmt rekommendera Rom!

Stackars liten

2012-02-01 10:28:35 Vardag
» Kommentarer(1) «


Igår morse vaknade vi efter en nästintill sömnlös natt, ludde hade hostat heela natten, stackarn. Vi hade en läkartid inbokad angående en annan grej men det slutade med att fokus låg på luddes hosta hela besöket. Efter diverse undersökningar och provtagning fick vi antibiotika och gå hem. Det var ett bra besök, kände verkligen att läkaren tog oss på allvar. Även om det blev mycket tårar och hjärtsmärta att höra och se så var det värt allt besvär där på mottagningen. Nu har vi fått hjälp och vi vet att ludde kommer vara helt frisk om ett par dagar. Stackars plutt...! Här sitter vi och väntar på doktorn....