...ROM...

2012-02-01 11:11:49 Vardag
» Kommentarer(0) «


Tänkte lägga in lite fler bilder från Rom! En fantastisk resa, vi bodde i Trastevere, en liten bit från centrum. Vi tog oss runt med the Trump, alltså spårvagn och bussar men det mesta var det gångavstånd till. Det var otroliga byggnader och man kunde lätt bara strosa runt och titta på allt vackert. Varsom.
När man kom runt hörnet på en tvärgata till gågatan så fanns där spanska trappan, fontana di trevi ....och colosseum. Det var väldigt små avstånd mellan alla vackra skepelser.
Folket var väldigt trevliga, OCH duktiga på engelska och väldigt hjälpsamma. Vår personal på hotellet var otroligt serviceminded och hjälpte oss med alla detaljer. Hotellet hette RIPA och var jättefint och modernt inrett.
Maten var givetvis jättebra, även om jag kanske tänkt mig mer "mästerverk" när det gällde pizza och pasta. emn utbudet var enormt, och ibland hittade man ett guldkorn och ibland blev det mindre guldkorn.
Ett STORT guldkorn var ju iaf vår häftiga bröllopspresent från mina syskon och respektive.
WOW! Vi fick en 8-rätters avsmakningsmeny på IL PAGLIACCO, en 2 stjärnig michelin-guide restaurang. Alltså en toppklass restarang. Jag skulle kunna skriva i timmar om middagen för det var en så häftig smakupplevelse. Lite sammanfattat kan jag säga att vi fick inte komma in en minut före avtalad til (19.15) för allt skulle vara perfekt när vi kom in. När vi satte oss var vi ensamma med 5 servitörer. Vi fick börja med en meny att beställa vatten ifrån. Vi såg ut som två frågetecken och kyparen förklarade att vattnet var från olika distrikt i italien, med olika mineralhalter och smaker. Förrätt...eller förrättER...fyra stycken med lite champagne till:) Sen började avsmakningsmenyn....sniglar, kastanjesoppa,mussla, pilgrimsmussla, kalvkött,pasta,kräftsoppa...och tre efterätter!! Haha...vi satt och åt och drack i 4 timmar. När vi skulle på toa fick man sällskap in på badrummet och en som väntade utanför dörren när man var klar, den som satt kvar vid bordet blev underhållen av en servitör som berättade lite om italien och mat. ALLT var perfekt och genomtänkt. Allt var läskigt bra tillagat. En galen och sååå häftig upplevelse som med tanke på notan, bara kommer göras en gång i livet:) TACK fina syskon<3
Kan varmt rekommendera Rom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback