...bröllopsfesten!...

2011-08-29 21:48:26 Vardag
» Kommentarer(0) «


Festen hölls i Irsta bygdegård oh den lokalen är perfeeekt för fest!
När vi kom dit stod alla ute och det blev champagneskål direkt! Jag var sjukt törstig eftersom vi glömde fixa lite dricka till bilfärden:) Så champagneglaset sveptes rätt snabbt.
Pappa och farfar hade gjort fint med björkar och ballonger utanför lokalen som vi inte visste om. Lite snabbt mingel och sen var det dags att inta borden och maten. Vi hade buffémat från cecilias catering och det var uuuunderbart gott och en blandad kompott som folk verkligen uppskattade. Om än lite snålt men det räckte och alla blev nöjda och mätta. Vin och vatten fanns utställt på borden och så hade vi ett separat dryckesbord som man fick hämta annat om man ville ha. Det tog knappa 20 minuter innan alla hade fått mat så det var bra flyt i bufférummet.
Alla var hungriga och det gick ganska snabbt att äta. Nu brakade talen igång och vips blev klockan 20.30!
Talen var för övrigt så hiiiiiimla bra, från alla talare! Alla kunde hänga med och det blev inte alls massa interna eller styltiga tal, vilket vi är glada för!
Dags för tårta...som min fantastiska släkting Rose-Marie gjorde! WOW, alla ääälskade den. En maffig och tung tårta med masssa smarrigt i. Snygg var den också och toppad med vår snygga caketopper. Hon är verkligen så duktig!
tjusig va? randig inuti när man skar precis som vi ville ha:)Snyggt!
I köket hade vi mammas vännina Mia, beas vän jenny och min kusins vänner Sanne och Elin och dom gjorde ett strååålande jobb hela kvällen.
Vårat värdpar Martin och Camilla Living hade också en stor bidragande del till att festen blev så lyckad! Inga onödiga väntetider eller dötid utan hade stenkoll på tid, gäster och tal....Vilken struktur! Men det var ju därför vi valde dom också, några som kan hålla ordning-på riktigt.
Bordsplaceringen hade vi gjort så att alla skulle ha så kul som möjligt. Alla par fick sitta i närheten av varandra och så försäkte vi blanda kända med okända. Tyvärr föll 3 st tjejer bord vid ena bordet dagen innan så det blev ett lite manligre bord/gäng men dom hade också himla kul Det är en FEST tycker vi, man ska ha kul och inte vara så strikt och sära på folk bara för ATT.
.
Valsen började 22.15, det hade vi bestämt inna-så någon presentöppning blev det inte-det hanns helt enkelt inte med. Vår trubadur-kille Johan B Anderssom var jättebra och spelade till 01.00 sen blev det mest klubbmusik! Många dansade till vår glädje och jag hade kavaljer hela kvällen:) Tror jag hann med dom fleska karlar innan vi for.
Vi hade bokat André som kom och hämtade oss 00.30 när det var som roligast och det var sååå skönt att åka då-när allt var på topp. Vi prioriterade att få en mysig natt tillsammans också på målhammar gård. När vi kom dit var det stearinljus i heela trappen upp och i hela bröllopsvåningen-i alla rum. Vi fick champagne och snittar och ett varmt bubbelbad. Vilken lyx!
.
Finns massssor mer att berätta om dagen såklart men en del håller jag och gästerna för oss själva. det var VÅR dag med alla som vi älskar! Tack alla som var med oss.
älskar dig<3

...mera bröllop...

2011-08-29 21:17:59 Vardag
» Kommentarer(1) «


Nu är det över en vecka sen vi gifte oss och det känns faktikt som det är längre än så. Så självklart på nåt vis men ändå en ny, spännande och härlig känsla. Måste säga att jag trodde inte det skulle bli så stor skillnad på känslan inombords...men det blev det! Ett mycket starkt VI. En stor känsla. En nystart på något stort fast ändå en fortsättning på det gamla? Låter det knepigt? Det är fantastiskt:) Vi är ialla fall jätteglada att allt blev som vi planerat och att alla verkar vara sååå nöjda. Roligt att alla detaljer blev bra, mina toakorgar och lilla godisbuffén var omtalade hela kvällen. SMÅ saker som gör mycket, det är jag nog rätt bra på.
Bjuder på lite fler bilder från kyrkan.
sista sången.
finaste näbbar.
puss
uppehåll-hurra!
kramis med mina föräldrar.
kramis med henkes föräldrar.
ludde säger hej till näbbarna!:)

Nu till festen....
Eller berättade jag om färden till festen? Vi fick ju tag i vår älskade Ford Mustang GT! Favoritbilen alla gånger! Det var min mosters granne som köpt den för några veckor sen, perfekt tajmat till vårt bröllop. Eftersom det sprack upp kunde vi åka "nercabat"!
äh...tar festen på nästa inlägg....puss!

...Nathalie Grunditz...

2011-08-24 10:41:01 Vardag
» Kommentarer(1) «


Ojojojojojojojojoj....
Nu har man äntligen landat lite efter vårat fantastiska bröllop i lördags!
Vet inte riktigt hur jag ska börja berätta men jag kör igång.
Sista dagarna innan var ganska hektiska, men inte för hektiska..jag hade en lista för varje dag som skulle fixas och det tillkom faktiskt inte allför mycket på dom listorna... Vi fick lokalen, Irsta bygdegård, redan på torsdag em så vi gjorde faktiskt det mesta redan då. Pappa och jag ställde ut alla bord och stolar och la på dukarna och dukade.
Vi valde att ha en jättevacker tapet som löpare på borden.
I takstolarna hängde vi rosa tyg (IKEAS FLYNN) och det hela var helt Henkes idé. Fick mycket beröm för själva utsmyckningen i lokalen, allt var verkligen vackert och romantiskt....och varmt pga alla ljusen:)
synd att lokalen har stolarna från 70-talet kvar men dom är iaf sköna att sitta på en hel kväll.
färgglatt och romantiskt.
.
På fredagen blev det mycket fix med lokalen men inte för vår del, vi var bara där ett par timmar på em och fixade sen tog våra familjer över. Tyvärr hade vi ju smittat ner halva familjen med vår elaka förkylning och tyvärr är en hel del FLER sjuka nu, så här efter bröllopet.
.
Bröllopsdagen i korthet:
Dagen började både bra och dåligt med sova till 7.00 iaf, hurra! men ett hejdundrande regnväder:( Liten surläpp som snabbt vändes uppåt igen, "äsch vad är väl lite regn? LYCKOdroppar!" Man är ju mest inne ändå.
Iväg till frissan för att fixa håret, var en aaanings nervös vill jag lova men det blev tillslut ett bra resultat som passade till det övriga. Sandra fixade mitt underbara smink och det blev verkligen toppen och höll hela långa kvällen. Hade köpt en sämst vattenfast mascara som klumpade och smulade sig men jeklar vad den höll, inte en enda svart pyttefläck trots ett antal tårar. Under förmiddagen var jag lugn, coooollugn verkligen. Nästan läskigt lugn? Sebbe hämtade upp oss med Henke och Nisse i bilen. Det var en rätt härlig känsla att se Henkes min när jag klev in i bilen. HAN var väääldigt fin också, min prins.
nöjd med helheten.
.
Porträttstudion var huur kul som helst, Ludde kom ju också dit med barnvakten Linda och fick vara med på kort med oss. SÅ söööt lilla sockerbiten:)
lackskor och rosa hängslen:)
.
Efter fotot i studion åkte vi tillsammans ut till Ängsö för att möta upp våra näbbar Ruth och Astrid och fotografen Mathilda Hofling. På väg ut regnade det en del men när vi klev ur bilen slutade det och började spricka upp, PERFEKT! Här började nervositeten komma på riktigt, jag blev lite stressad och kände att hjärtat pickade på rätt fort... shot, om 45 minuter...om 30 min...om 10 min.....
Klockorna började ringa och nu rusade det ordentligt i kroppen på både Henrik och mig...ja, hela brudföljet för den delen.
Vigseln var heelt underbar, Charlotte och Elisabeth började sjunga "Marry me" en överrakningssång till Henke och mig och tårarna började rinna på en gång.... Försökte samla mig en stund, sen läste Bea en jättefin text om kärlek hon skrivit själv och nu blev det svårt att hänga med i vigselakten, men vi lyckades iaf säga Ja till varandra och få till alla fraser rätt så det var ju toppen:) Sofia sjöng "Utan dina andetag" efter vigselakten, önskemål från Henke och sen avslutade hon vigseln med "Kärleksvisan".
.
När vi kom ut ur kyrkan sprack det upp på himlen och vi fick både fina kort på oss OCH rosblad kastade på oss!
bakom hörnet väntade vår favoritbil alla gånger Ford Mustang GT-en svart såklart och vi fick en väldigt mysig tur innan festen var redo för vår ankomst.
Mer om festen i nästa inlägg....
.
Dagen var absoluut helt underbar och preciiiis så vi tänkt oss! Näej...MER än vi tänkt oss! Helt perfekt och....
F A N T A S T I S K !
Första mötet med min vackra bukett som min moster Maggan hade gjort. Alldeles underbar och sååå jag! Lyckligare brud får man ju söka efter.....WOW!

...Wooooooooooow...

2011-08-11 21:42:25 Vardag
» Kommentarer(1) «


Åh, vilken härlig känsla jag har i kroppen nu! Sista dagarna har bara allt fallit på plats-allt blir ju så jäkla bra!
Imorrn skriver vi ut fest- och vigselprogram och det känns så himla skönt att ha det klart! Då slipper vi tänka på det nästa vecka överhuvudtaget! Toppen tycker vi.
Idag har jag varit på ruth's med Sofia och provat brudklänningen! Åååååååh....den var verkligen som en dröm...BÄTTRE än jag någonsin anat! Wow..... och för stor dessutom, måste sys in 2-3 cm på båda sidorna. Tänk första gången jag provade fick jag inte ens igen snörningen i ryggen men kände ändå mig jättefin i den. Nu gav jag mig fasen på att gå ner 10kg (mina sista gravkilon) och nu har jag gått ner 9kg! 1kg kvar alltså och den tänker jag knipa nästa onsdag på VV-mötet! Hoppas på både stjärna och en present;) Berättar mer om det nästa vecka.
.
Hade med mig både skor,smycken och diademet och det blev sjukt bra-precis som jag tänkt:)
.
Vädret då? Jo, det verkar till och med bli BRA väder nästa helg-HURRA!
Peppa peppa....
.
Tyvärr har jag blivit lite förkyld, halva 85:an var ju förkylda när jag var in och jobbade så det kom nog därifrån tyvärr. Men men jag kör nosebuddyn och det brukar rädda det mesta.
Imorrn ska jag till Rosanna och tona håret, sen blir det plocka ögonbryn och färga till ett himla bra pris på MIST!
.
Pusss!!
snart Herr och Fru Grunditz....

....äntligen!....

2011-08-10 16:56:13 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag på fm ringde dom från Ruth's och sa att min klänning kommit! Jag ringde ju i måndags och kollade och fick besked att den skulle komma NÄSTA onsdag, kanske lite väl lite marginal tyckte jag!? Herrejösses.... men nehejdå, idag kom den, så jag ska dit imorgon och prova den:)
Igår var vi till bronsils och lämnade in ringarna, så nu är vi ringlösa en vecka. Vad gjorde vi mer igår? JO, mina naglar är fixade och jäääklars vad snygga dom blev! Måste visa:
Jag var på Nail Store i punkt och det var värd varenda krona, 550kr för den som vill veta. Jättenöjd! Jag gjorde så kallade "tippar". Tjejen som gjorde det var urgullig så när jag gick därifrån, 1,5 timme senare så kändes det som man varit på en tjejkväll på stan liksom, mysigt med massa bröllopsfrossa och kärleksprat!
.
Valsa gjorde vi också-Börjar märkas på Henke att han börjar bli nervös nu. Han var toksprallig och fnittrig igår när vi dansade. Kul tycker jag!
.
Idag på em kom Maggan, Ruth och Astrid hit och busade med Ludde. De kom precis hem från Rhodos och hade köpt en så tuff tröja till honom! "Born to be wild"! Passar honom perfekt! Det blev en lång och uppskattad lek-eftermiddag för Ludde. Själv satt jag mest och pratade bröllop med maggan.
himla vild kille va?;)
.
Våra söta näbbar, finaste och busigaste tjejerna i stan!
puss på er godingar!

...var är min klänning?...

2011-08-08 10:15:51 Vardag
» Kommentarer(0) «


Börjar bli lite orolig för min brudklänning.
Ska ringa Ruth's nu kl.13 när dom öppnar och höra om den kommit.
Trodde den skulle komma förra veckan men fick inget samtal. Egentligen är jag inte orolig eftersom dom garanterat att den hinner komma och jag litar verkligen på dom!
Imorrn ska jag till Nail store och göra snygga naglar och på onsdag blir det Bronsils och ringen. Kunde gjort den för längesen, har ju varit där ett par gånger men vi valde att vänta så nära inpå eftersom jag skulle gå ner lite till i vikt.
På torsdag blir det nog provsmink om det hinns med i stockholm. På fredag ska fetsprogrammet vara klart, det är vår deadline så vi kan släppa det sista veckan helt.
Nu måste jag styra upp lite hemma, ska iväg och jobba igen nu på em. Jag jobbade ju igår på mitt gamla jobb och det var en riktig rivstart men det gick bra ändå! Känns liite lugnare för dagens pass kan jag säga.
pussssss.

...älskade lilla Ludvig 9 månader...

2011-08-08 09:18:18 Vardag
» Kommentarer(0) «


Längesen jag skrev om Ludvigs utveckling nu, vad som händer i hans liv.
Nu är han 9 månader! Himmelens vad tiden går fort?!

Förra veckan var inge rolig för någon av oss, jo såklart emellanåt! men största tiden ägnades åt gnäll från Luddisen och vi visste inte vad det var? tänder?ont?sjuk?förkyld? frågorna var många. Till saken hör ju att han annars är jordens solstråle och inte klagar mycket alls. Iförrgår bara vände allt och Ludvig blev jätteklängig och "mammig och pappig", blev ledsen och arg när vi gick ut ur rummet och ville vara hos oss hela tiden. Ludde har ju varit en tuff kille innan, inte velat pussas och gosa så mycket, sånt är ju fjantigt;) men nu är han världens kelgris med oss och det är såååå mysigt tycker vi:)
.
Ludde äter med god aptit hela tiden, tack o lov! Favoriten nu är den här lilla nätklubban man kan fylla med frukt och annat gott. Står och reser sig mot alla möbler gör han hela tiden. Han går även runt möbler med stöd. Kan gå något enstaka steg mellan mamma och pappa också men gåvagnen är ett big NONO! den är roligare att bli skjutsad i:)
.
Säger "titta" mamamam" och "bappa". Det nya är "nönönönön" som vi inte vet vad det betyder riktigt:)
.
Att sitta i vagnen och spana på allt är spännande men att titta på kläder börjar bli riktigt tråkigt nu efter 9 månader.
Djur är jättespännande, speciellt hundar tycker Ludde.
Att vara borta och sova hos andra är inga problem än så länge men nu börjar jag bli orolig för bröllopet eftersom han blivit mammig och pappig nu.... typiskt.
.
Glad är han som vanligt, det är lite hans signum:)
.
Han förstår ett Nej nu, vad det betyder. Det tog ganska många veckor innan han kopplade men nu räcker det med ett eller ibland två nej så förstår han att det är "ajaj".
.
Vi längtar sååå till Pinglan igen! Sjunga blir det iaf nån sång om dagen men inte alls som i våras. Det blir skönt med höst och lite nya rutiner igen tycker vi.
vår älskade glada prick!:)

...icke kryp-godkända...

2011-08-04 09:09:56 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har Ludde provat sina kläder till bröllopet. Fina tyckte Ludde men inte så krypvänliga. De där skorna blev han rätt irriterad på, tur jag bara betalade 50 kronor för dom!:) Hade verkligen inte tänkt svarta lackskor men nu ramlade dom över mig och de passade perfekt på Ludde! Beroende på väder och temperatur för dagen blir det lång- eller kortärmat.
nope...mer än så får ni inte se förrän bröllopet:)
.
Nu, dags för framnäs!

...bröllopsfix!...

2011-08-03 23:12:37 Vardag
» Kommentarer(0) «


ojoj...2 veckor och 2 dagar kvar tills vår stora dag är här! Himmelens vad tiden verkligen går fort!
Idag har vi verkligen fixat och donat. Vi lämnade Ludde till Farmor och farfar så vi kunde göra ALLT i lugn och ro. Ludvig kommer ju lite i skymundan i allt fixande så det var toppen med massa lek och bus hos dom idag.
Henke och jag har gått igenom dagen i detalj och ordnat med alla praktiskt detaljer. Vi har även ornat så veganerna får lite mat på festen också:) Stämt av lite cateringdetaljer, fixat spellista och valsat! Valsen blir jääättefin. Hade gärna spexat lite under kvällen men henrik bli alldeles för nervös över sådant så det vill jag inte ställa till med.
Vi åkte till Enhagen för lite kaffe och planerande på bryggan med värdparet som kommer sköta kvällen exemplariskt!
.
Vad som återstår nu då? Ja det är nog ett par trosor och det där jäääkla festhäftet. Men det ordnar sig! Känns ändå ok att det inte är mer kvar. Justja, tapeten ska delas också-men det fixar Henke och John nästa vecka, (vi ska ha en tapet som borslöpare alltså). Ja, sen är det mest saker som vi bara kan göra sista veckan, typ handla allt, manikyr, toning...
äh, överlag känns det himla bra nu faktiskt. Väldigt bra!
.
Imorrn ska vi fira Henkes pappa som fyllt år, men innan dess hinner vi nog med både bad och hälsa på mitt gamla jobb. Ska ju in och jobba nu på söndag/måndag och det ska bli sjuukt roligt!! :)
pusss!!