...Grattis kompis!...

2011-12-30 20:45:25 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi firat Ludvigs bästa vän Albin på hans 1-årsdag!
Jag är så himla glad att han och hans familj finns och förgyller vårt liv.
Vilket underbart år vi haft tillsammans. Lata,roliga,griniga,trevliga,busiga,bråkiga,glada dagar fulla av minnen:)
Kram och Grattis Albin 1 år idag!
Hurra!

Fruktstund

2011-12-30 10:31:01 Vardag
» Kommentarer(0) «


Framför iggle piggle:) jag ska passa på att göra iordning mig. Ska ner på stan en liten sväng sen blir det lunch hemma med bror o syster!


Mysig torsdag!

2011-12-29 21:02:09 Vardag
» Kommentarer(0) «


Vilken skööön och kul dag! Vi skjutsade henke till jobbet imorse, svängde förbi bea på lite kaffe och macka. Ludde sprang runt som en tok på alla fria ytor hos moster:) vi åkte vidare till luddes farmor o farfar, jag lämnade kvar L några timmar och åkte till ikea erikslund o mötte upp charlotte för lite shopping! Jag köpte ääääntligen en grind till köket. Väl behövligt då lilla L börjar bli farlig i köket.han är så snabb! Köpte en tröja på pop som hade pra rea nu! Luddes farmor hade också varit på pop och fyndat till ludde. Jag o lottis lunchade på thaistället som var riktigt bra, lite dyrt bara för en lunch,90 spänn. Appropå pengar sålde jag nyss vår gamla tjock tv! Helt sjuuukt, henke köpte den för 12 000 för 10 år sen... Nu fick vi iväg den för 300kr! Haha:) riiiktigt nöjda med nya Tvn är vi iaf! Här kommer en bild på luddis när han leker med garaget hos sin farmor o farfar:) och lite andra bilder från idag...


...tjäääärrringa...

2011-12-28 20:28:08 Vardag
» Kommentarer(0) «


Kärring!
Inte haft så stor lust att blogga på sistonde, har haft någon sorts allergi-reaktion på ögonen så jag ser ut som en annan drogpåverkad kärring:) hihi. Men nu har jag fått en bra ögonsalva här med kortison som verkar hjälpa hyffsat bra. Gött! Imorrn börjar Henke jobba igen efter en långledighet. Känns tråkigt men samtidigt skönt att komma in i rutiner och vardag igen. Jag har på nåt vis alltid gillat det också! Idag har vi haft besök av Henkes gudbarn Thilda med föräldrar. En supermysig eftermiddag med fika, sång och lek! Thilda ville sjunga hela Barnkammarboken...så det tog sin lilla stund:)
Snart nyår. Ska klura på ett BRA nyårslöfte.
mmm!

...en riktigt GOD jul...

2011-12-26 20:16:08 Vardag
» Kommentarer(1) «


Julaftonsmorgon startade med lite kaffe och klappöppning här på Karlsgatan!
Ludde fick sin fiiiina briospis av oss och diverse tillbehör, jag kan säga att den har blivit jättepoppis! Ludde vispar för fullt i kastrullerna och stoppar in och ur grejer ur ugnsluckan:)
Kocken!
Vi stylade iordning oss och åkte till Henkes föräldrar på lite gröt och skinkmacka. Vi hann med lite kaffe och gofika också...ja, och lite klappar såklart innan Ludde blev trött och vi skulle åka vidare. Så här mysigt hade vi på gryta:
Det blev en lugn start, vilket var skönt för oss. Vi hade också dragit ner på julklapparna i år, men det märktes INTE på Luddefronten:) Nej, men det var ett bra beslut för oss i år. Vi köpte något till alla men för en lite mindre summa än vanligt.
Familjen Grunditz-julen.
....................................................................................................................
Vi åkte vidare till Gäddan för att fira med hela min mammas släkt. Mina mostrar och mormor med familjer. Som vanligt trevligt och högljutt och mycket skratt. Luddes sovschema tajmade så galet bra under dagen och var glad och nöjd heeeeela dagen!:) Tomten kom, L tyckte det var lite läskigt och ville helst hänga hårt på min axel.
vi tittar på tomten.
pussss från oss!

...GOD JUL...

2011-12-24 08:15:08 Vardag
» Kommentarer(1) «


Vi önskar alla 100 läsare en riktigt god jul!
Vi var på uppesittarkväll i Gäddan igår, spelade lite bingolotto och åt julskinka. Riktigt mysigt!
Lilla L somnade skönt i sin säng där så vi blev kvar ett bra tag. SKönt att bara slappa lite.
Idag blir det äta, äta och äta! Först ska vi till Henkes föräldrar på lite gröt och skinkmacka, öppna lite paket och bara mysa. Vid 15-tiden styr vi kosan mot Gäddan där hela min släkt väntar. JUlbord, tomte och myyys där också!
Ha en underbar Julafton!
Puss!

....nostalgi...

2011-12-23 11:07:51 Vardag
» Kommentarer(1) «


Satte på en julskiva.. Winterland såklart med Sarah dawn finer. Lilla L sover. Jag sitter och kikar vad vi gjorde för exakt 1 år sen. Slutade med att jag satt och bölade här framför datorn. Titta. Älskade, underbara familj!
Njuuuter verkligen den här julen! Nästa jul kommer jag säkert jobba hårt och mycket och inte alls hinna njuta så här mycket. TID har fått en ny mening. Så tacksam för det jag har! Min alldeles förfärligt fantastiska familj som jag är stolt över!

Julemys och olycka!

2011-12-22 21:15:16 Vardag
» Kommentarer(0) «


En blandad kompott idag! Vi skjutsade henke till jobbet imorse så vi kunde ha bilen idag. Vi åkte direkt ut till mina föräldrar för lite morgonkaffe och lussebulle:) skulle sen vidare till erikslund och sen till maggan med familj men så slog jag i foten i en träpall hos mamma o pappa... Så jäääkla ont gjorde det!! Jag har haltat sen dess, känns som ring-tån är bruten!:( men det gör man ju inget åt så jag får halta på, kanske tejpa den imorrn? Iaf så blev det inget erikslund men en visit i barkarö blev det och ännu en god kaffe! Ludde trivdes såklart med mina småkusiner o deras kompisar som var på besök. Ikväll kom robban o lotta över, jääättekul då det var längesen jag träffade lotta! Nu ska vi hänga lite tvätt här efter lite glöggmys och praliner!.... Sa jag att jag fått en allergireaktion på ögonen också? Ser ut som en annan drogmissbrukare.... Hoppas det försvunnit imorrn! Bjuder på en bild på mammas gran;) det kan aaaaldrig bli för mkt glitter!


Julklapp

2011-12-21 19:48:58 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag kilade vi ner till å-kanten för att hälsa på mormor en stund. Ludde fick en gör tidig julklapp då mormor ville att vi skulle hinna avnjuta den innan jul också. Det var barnkammarboken med julvisor och jag kan säga den skivan (som medföljer boken) har gått varm sen vi kom hem:) jättemysig och kul! Ludde har diggat gärnet. Ett litet tips! Annats blev gröten jäkligt bra idag... Och knäcken med! Charlotte o albin kom görbi på em en stund och drack lite kaffe. Grabbarna matade varann med banan.... Nu har jag precis kommit hem från lite lätt träning och en tur på hälla. Ugnspannkakan åkte precis in i ugnen o H nattar L. Kram på er!


Julfix

2011-12-21 10:25:10 Vardag
» Kommentarer(0) «


Ludde sover och jag kokar egen risgrynsgröt på henkes begäran. Passade på att sätta igång lite mer knäckbak också...3:e satsen för iår;) ja, vi har haft mycket fikagäster i år!:)


Filmklipp test

2011-12-21 10:22:34 Vardag
» Kommentarer(1) «


Ska se om det går att lägga upp filmklipp...


Slappna aaaav

2011-12-20 21:22:52 Vardag
» Kommentarer(0) «


Yapp, det är preciiis vad man kan göra nu! Nu är alla alla alla klappar färdiga och jag tror banne mig jag aldriiig varit så här tidig:) passet är fixat nu också, och man fick INTE le in i kameran."se allvarlig ut" sa hon.... Förresten tog det 5 minuter att fixa!! Ybersnabbt alltså:) luddisen har varit rätt kinkig och en riktig klätterapa idag. Men det gör inget, dom dagarna är så sällan nu. Det ramlar in julkort och det är ju underbart! Dessa sötnosar pryder vår kyl än så länge:)


Passfoto

2011-12-20 10:39:03 Vardag
» Kommentarer(0) «


Väntar på att lilla L ska vakna så vi kan gå ut till snön! Vi ska fixa nytt pass till mig idag också eftersom vi ska på honeymoon 12 januari! Vad skulle vi mer göra? Jo, handla dom sista klapparna med moster bea!! Kulii!:) vakna då lilla L....


Nyklippt!

2011-12-19 17:34:33 Vardag
» Kommentarer(2) «


Åååh! 5 kilo lättare, såååå skönt! Hanna på style är verkligen bäst!!:) nöjd!


Snögubben!

2011-12-19 13:02:05 Vardag
» Kommentarer(2) «


Nu har vi snöpremiärat här! Blev en tur till rudbecksparken och tillbaks, ungefär vad dom där små benen klarar av!:) det var ljuuuvligt. Många stannade och ville dela luddes premiär....


Snö

2011-12-19 09:49:14 Vardag
» Kommentarer(0) «


Välkommen snön! Hurra hurra hurra! Vi står i fönstret och tittar på traktorn som skottar snö. Ludde börjar gråta när den försvinner ur synfält för oss...


Sofia

2011-12-17 17:41:17 Vardag
» Kommentarer(0) «


En fikadejt senare med denna kvinna! Alltid lika roligt och givande med sofia:) kolla in vilken superlatte hon fick! Ett riktigt konstverk:)....


Julklappar

2011-12-17 17:38:04 Vardag
» Kommentarer(0) «


Sådääär ja! Alla klappar fixade på 2 timmar idag! Så jäkla gött... Ludde fick vara hemma med morfar och henke och jag gick i godan ro och bockade av listan! Glad att L stannade hemma, var mycket köer, trångt och varmt! Var många ledsna o trötta barn i vagnarna. Vi hade tom lite tid kvar när vi shoppat färdigt så vi tog en thailunch också!:)


Fika

2011-12-16 18:44:54 Vardag
» Kommentarer(0) «


Det var hemskt vad mycket fika det blir för oss nu! Idag fikade vi med maggan och astrid på global living. Jättemysigt! Därefter blev det en hel del samtal ang. Förskoleplats till ludde.... Gooode vad jag ber att allt löser sig!! Vi besökte moster på å- kanten också innan vi traskade hem för lite vila... För oss båda... NU fredagsmyyyys!


Allergimottagning

2011-12-16 18:38:14 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag tackar vi allergimottagningen för proffsig hjälp då lilla L skulle ta pricktester och läkarundersökas! Mycket nöjda!:) och mycket riktigt var det en äggallergi... Som väntat. Ludde trivdes bra i väntrummet, älskar att se honom faschineras av de större barnen som vill leka med honom!


...snaaaart är det juuuul...

2011-12-15 20:37:14 Vardag
» Kommentarer(0) «


Herrejösses! Snart är det jul! Typ 1 vecka kvar bara...och det känns mer än märkligt? Kanske får man lite mer julstämning på söndag när vi har julkonsert? Hoppas!
Sitter och bläddrar igenom gamla bilder...bland annat från förra julen.... lilla plutt!
Julafton!
nyårsafton.
PUSS!

Dagis

2011-12-15 16:34:34 Vardag
» Kommentarer(0) «


Det här med dagisplats var ingen höjdare! Iaf om man vill sätta sitt barn på dagis våren 2011.... Suck! Imorrn bitti ska jag ringa 2 samtal o förhoppningsvis få liiiite mer klarhet! Idag har vi bara softat... Promenerat lite på stan... Handlat blomma till pinglan- miriam och hälsat på mormor! Ska strax gå iväg o sola när henke kommer o ikväll ska jag bättra på min hårfärg! Juuustja, bokade ääääntligen en klipptid till nästa vecka! Tänk vad trög man är med det.. Iaf jag... Man liksom drar sig för en klippning. Men hanna på style är bäst så det blir gött!


Kärlek

2011-12-14 22:53:35 Vardag
» Kommentarer(0) «


Älskar den här goa killen så det vääärker i hela kroppen! Goa, glada, härliga unge vad jag älskar dig!


Tomtenissar

2011-12-13 20:11:24 Vardag
» Kommentarer(0) «


Sitter i soffan och pustar ut efter dagens aktiviteter!:) blev en tidig start då vi skulle på pinglanavslutning med charlotte o albin. Dom mötte upp oss här utanför så promenerade vi tillsammans dit som vanligt. Det var masssor med folk... Eller folk o folk... Pepparkakor, tomtenissar, lucior och en o annan tomtemor! Såååå söta! Det var fullt ös och fikat efteråt blev högljutt och vilt! Precis som det ska va! Vi tog en långpromenad hem till WEsters på haga för lasagnelunch och em-häng! Grabbarna lekte så bra ihop... Stora dom blivit nu! Henke hämtade upp oss efter jobbet, skönt å slippa gå igen;) nu blir det lite mat och städ här... O lite luciamusik!


Luciamorgon!

2011-12-13 08:29:31 Vardag
» Kommentarer(0) «


Det är något speciellt med lucia, iaf för mig. Jag blir så där galet nostalgisk, ja nästan tårögd när man vaknar upp till lucia. Jag sjunger med såklart, i varenda sång och i alla vackra arr! Minns tillbaka till barndomen och tonåren på fryx.... Fick precis sms av charlotte som mindes tillbaks till lucia förra året, jag hade ludde 1 månad gammal på min mage och charlotte satt höggravid med sin albin i magen.... Och väntade.... Idag blir det en heeeelmysig dag tillsammans!:)


Måndagsträff

2011-12-12 22:30:35 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft besök av både mormor, moster bea o morbror sebastian! Mycket fika blir det! Tur man har frysen laddad:) på em var vi på läkarbesök ang. Luddes allergi, så nu blev det remiss till allergimottagning och mjölkfri kost- helt och fullt ut, så får vi se om ludde blir fin i hyn igen. Henke fiskade upp oss efter jobbet och vi storhandlade på maxi! Snabbt hem och slänga i sig lite mat innan kören! Vi övade i kyrkan idag eftersom vi har konsert på söndag. Jag fick öva på mitt solo också som gick bra faktiskt, skönt! Nu har vi lite glöggmys, jag o mannen min... Vi kollar hemnet och drömmer oss bort....


Roadtrip jönköping!

2011-12-12 10:48:22 Vardag
» Kommentarer(0) «


I helgen har vi som sagt varit på dop i jönköping. Resan ner gick förvånansvärt bra och vi mötte upp henke utanför hotellet i avtalad tid, ludde var bara lite uttråkad sista halvtimmen så då blev det en hel del rim, rams och trams i bilen:) vi checkade in och gjorde iordning oss på rummet innan vi drog ut på landet... Det var lilla elin, lindas dotter som skulle döpas i månsarp kyrka. Allt var jättefint ordnat och elin strålade o var glad:) det blev en tidig kväll på hotellet då vi alla var jättetrötta. På söndagen åkte vi förbi A6 o handlade lite julklappar innan vi åkte hrm tillsammans. Skönt att slippa köra hem också, msn spänner sig rätt mycket när man ska köra långt, iaf när man inte är van. En mysig helg till ända och en ny vecka har börjat!


Fine friday!

2011-12-09 23:43:05 Vardag
» Kommentarer(0) «


Vilken dag! Efter en krångelnatt med luddilull-kastrull så sov han till 10 idag! Kors! Därefter har vi hunnit med en hel del! Fika på viksäng, lunch på å-kanten hos mama, träff med svärmor för lite shopping, fika igen med Ls farmor och farfar, middag och idolfinal med bea o chrille! Lite städ, tvätt, packande och dopkortspysslande hanns med också! Hej å hå! En toppendag med min toppenkille! Henke är i danmark med jobbet och imorrn möter han oss i jönköping för dop med lilla sötnosen elin!


Motion!

2011-12-08 10:25:43 Vardag
» Kommentarer(1) «


Pustar ut efter en halkig morgonpromenad! Vi gick rundan runt nordanby o skallberget och ludde somnade som en stock såklart!:) känns skönt att kunna powerwalka igen. UTAN att få ont i höften! Ljuvligt:). Någon hade hängt upp en mjukis-tiger i ett träd... Vågade inte gå närmre än så här...


Morgonstund!

2011-12-08 07:59:56 Vardag
» Kommentarer(0) «


Nu ligger jag i soffan och henke och henke o ludde läser tidningen! Jag är nervös o har ont i magen idag. Snart ska vi på promenad jag och L och sen är det möte. I em kommer DEnice och hälsar på. Kul med lite besök! Det verkar som vinden har vänt här nu.. Nån enstaka hostning inatt och mindre snor:) gött!


Snö

2011-12-06 14:35:45 Vardag
» Kommentarer(0) «


Vi välkomnar snön som kom igår kväll! Myyysigt och vackert:) vi gick till rudbecksparken en stund och L promenerade runt runt och hälsade på en o annan hund:)


Morgonkaffe med mormor

2011-12-06 09:47:24 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag kom mormor på lite morgonkaffe. Hon hade varit på sjukhuset och tyckte det blev lite tidigt att gå till butiken direkt... Perfekt, fick vi lite morgonsällskap! Liiite trist är det ju att bara vara hemma med mamsen tycker ludde:) idag är han så mycket piggare o gladare! Friskhet borde värdesättas varje dag man är det!...

Fint väder idag, jag tänkte bylsa på ludvig lite kläder och gå ut och titta på snön idag... Men det får bli efter lunch för nu sover han:)


Paket!

2011-12-05 16:22:01 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag kom det paket på posten till lilla L! Ett litet flygplan och en rolig gubbe! Mamma o bea var här på lite em-kaffe, mkt trevligt med besök. Dom hade med sig en liten hund till luddes djursamling:)... och igår fick han en söt apa att gosa med av bea o chrille. underbart skönt att ha goa människor omkring en som verkligen bryr sig, hör av sig och hjälper till på många vis. Känns lite trist att vara isolerade bara ifrån alla roligheter denna vecka också... Men vi kommer igen till lucia och jul! Åh vad vi ska ha kul!!


...pepparkaksberoende...

2011-12-05 11:57:27 Vardag
» Kommentarer(0) «


Varje december blir jag pepparkaksberoende! Bara måste ha det hemma så man kan ta en om man blir sugen...nej inte OM..NÄR man blir sugen:)
Förra veckan gjorde jag knäck också, den blev förbaskat bra...så bra att den snart är slut?! Inte bra det här.
.
Hur som haver så har vi en skön hemmadag idag. Vi tar igen oss efter L's 3 dagars feber, ja vi fick diagnos på telefon idag av BVC, eftersom det uppstod en hel massa utslag idag också. Tydligen typiskt för denna sjukdom.
Nu väntar jag på att deras chef ska ringa mig så ska jag redogöra för fredagens läkarbesök.
.
Ikväll är det kör igen, och jag längtar! Förra veckan var jag inte sugen alls eftersom vi hade konsert dagen innan men idag...blir det sköj!:)
Puss!

...elände...

2011-12-04 17:50:40 Vardag
» Kommentarer(0) «


För att göra en lång historia kort så har L varit sjuk och vi ska byta familjeläkare bums. Jag tror det räcker så. Tycker så synd om Luddisen som varit förkyld länge länge nu.... Stressen, oron och förtvivlan har varit hög här men nu hoppas vi på en ny friskare vecka! Det finns inget som gör så ont i hjärtat som när ens barn är sjukt iaf. Nu var det ingen större fara, tack och lov...