Tur jag har min goding!

2011-09-30 16:03:18 Vardag
» Kommentarer(0) «


Fy faaaaabian! Fick så sjukt ont i höften idag på em, råkade vrida mig lite knasigt sen var det köört! Bara knata hemmåt.... Nu har ludde preciiis fått middag o jag ska slänga mig i soffan, måååste vila. Ludde är glad o pigg o leker själv just nu. Han piggar verkligen upp en med sina små hyss! Snart är henke hemma, skönt!


Ludde på läkarbesök!

2011-09-28 15:09:10 Vardag
» Kommentarer(2) «


Japp, då har vi avverkat ett läkarbesök idag! Det gick strålande bra o vi fick träffa en sköterska efteråt som var såå duktig att ta blodproverna! Det gick bra, ludde grät bara en kort kort stund vid själva insticket. Nu får man vänta 1 vecka på lite besked o ev vidare planering. Efteråt gick vi till å-kanten o handlade lite fina saker! Min mormor var där också så det blev en fyra generations-dejt där:) nu har jag lite egentid med 2 skvallertidningar och lite kaffe! Uuunderbart mammaliv! Vill inte börja jobba....än iaf!


Testar bloggappen!

2011-09-28 09:28:48 Vardag
» Kommentarer(2) «


Nu ska vi se om det funkar att blogga från mobilen.. Vore ju guuuld, o det skulle garanterat bli fler inlägg!:)


...läkarbesök..

2011-09-27 18:44:25 Vardag
» Kommentarer(0) «


I söndags var Ludvig på sitt första läkarbesök. Han fick en allergireaktion av ägg och fick utslag i ansiktet och på halsen. Jag ringde 1177 o vi fick åka  upp till oxbacken VC för kontroll och rådgivning. Allt gick bra, utslagen hade nästan försvunnit när vi kom fram men lite spår fanns kvar och vi skulle gå vidare med detta hos familjeläkaren. Så imorgon ska vi till luddes familjeläkare för lite prover och utredning. Min lilla plutt. Vi hoppas på det bästa att det bara var en lokal reaktion i huden då han spetade in ägget i hela fejan:)
.
Inatt vaknade Ludde å var huuur pigg som helst vid 03.00 och vi var huuur trötta som helst. Men tillslut somnade han om efter lite hopp och studs och lite babbel. Ludde har varit på strålande humör hela dagen idag ändå så vi drog iväg till pinglan och tjoade lite:)Ludvig är verkligen överallt och struntar i var sin mamma är. Trygg i sig själv helt enkelt och leker så bra själv, iaf någon annanstans än hemma,hihi.
.
På em träffade vi Bea på stan och babblade gärnet i flera timmar, skönt tycker jag! Hoppas hennes drömmar slår in inom kort:) Nu måste jag laga lite maaat...Henke tränar och Ludvig sover redan? tror nånde´efter den här natten...
PUSS!
fin i nya höstkläder.
moster-bus!

...frukost...

2011-09-23 10:27:10 Vardag
» Kommentarer(0) «


Vi har fått till en riktigt mysig morgonrutin här hemma. Gemensam frukost!
Ludde vaknar vanligtvis mellan 06.30 och 07.00 och Henkes klocka ringer 07.00 så då går dom upp tillsammans. Jag får ligga och dra mig en liten stund (lyckans mig!) och Ludde kryper efter Henke och kollar på när han fixar håret och väljer kläder för dagen. Ibland får henke tjata lite på mig att gå upp och göra iordning frukost till Ludde, som numera äter smörgås på morgonen. Han äälskar verkligen det. Så sitter vi där hela familjen, lugnt och stilla och käkar tillsammans. Det är jag så stolt över. VÅR stund. En riktigt bra start på dagen:)
pappamys.
mums med macka!
Nu ska Ludde o jag ner på stan och träffa farmor för att handla skor till lillen.
Henke kommer hem tidigt idag för jag ska till stockholm och umgås med Denice ikväll och Elisabeth imorgon. En riktig tjejhelg alltså. Ska bli jättekul!
PUSS!

...onsdagsbesök...

2011-09-21 14:00:41 Vardag
» Kommentarer(0) «


imorse fick vi besök av mormor marianne, tiiidigt tidigt men det var perfekt för mig, då kunde jag röja undan lite och göra iordning för lite fikastund. Petra o Robin kom nämligen hit på lite babbel och bus med Luddisen! Det var jättemysigt och tiden bara flög iväg. Ludde somnade direkt efter dom gått så nu sitter jag här vid datorn en stund.
Borde verkligen skriva klart dom sista tackkorten också så vi får iväg dom den här veckan!...
Ludde fann sig direkt hos dom båda och bjöd på mycket bus!
Imorrn ska Charlotte o jag till Erikslunds grand opening och shoppa till våra pluttar! Har ladda för detta 1 månad nu...minst!:) Det är ju VIP kväll ikväll men det var ingen som ville bjuda in oss på det...?
PUSS!

...höst...

2011-09-20 08:45:17 Vardag
» Kommentarer(1) «


Vaknade 06.30 imorse av "mamamamam"! Mysigt men urk vilket tråkväder det var- nu två timmar senare skiner solen och det blev en finfin höstdag istället. Det gillas!
Ludde har precis somnat om efter frukost och lek och jag sitter här med en macka och den godaste kaffekoppen på hela dagen. Mums!
Igår var jag på friskis och tränade på gymet. Hade ett litet breakdown i söndags då det känns som man blivit så trött och lat i kroppen nu. Var ju ungefär 6 månader sen jag tränade?! Jag har sedan förlossningen haft riktiga problem med fogarna och varit på det ena läkarbesöket efter det andra. Nu har jag bestämt att mjukstarta upp träning iaf, vila är ju skönt men det har ju inte blivit så mycket bättre av det direkt, så jag provar en ny metod...lätt träning! Jag kan säga att det var svårt att köra lätt för jag blev så galet peppad när jag väl var där! Mamma tog Ludvig och egentiden var ett faktum, så skönt att träna i lugn o ro på en eftermiddag dessutom, när det inte är så jedrans mycket folk på gymet.
Idag ska vi tillPinglan och sen hem till Charlotte o Albin på lite lunch.
Ska fundera lite under dagen hur vi ska göra med inköp av kläder till ludde? Vinteroverall köper mamma och svärmor köper höstkängor. Skulle kanske behöva en skaljacka? Vindtät regnoverall? eller ska man ta överdragsbyxor? för kallt? för varmt?när ta fram åkpåsen?fårskinn?...herrejösses...fundera ska jag göra iaf. Svårt att veta vad man kommer använda i förväg?
den här vinteroverallen blir det nog iaf, fast en blå:)
PUSS!

...KitchenAid...

2011-09-13 16:52:59 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag passade jag på att städa undan här hemma, det blir snabbt ett kaos och brödsmulorna bara svämmar över på en viss sida om bordet. Ludde var på topphumör och lekte själv med sina instrument-som är nya favoriterna! Johanna och lilla Oscar har varit här och pratat och gosat. Himla mysigt och han börjar bli en riktig kille, lilla O!
Ludde var nyfiken och ville gärna känna och klämma lite på han.
På em har jag provbakat i mina kartong-muffinformar. Mamma ska ju ha extraöppet på Å-kanten på lördag när det är kulturnatta så då tänkte jag baka lite fint. TUR att jag provbakade, för dom var inte lätta att tas ur sin form:S Hmm..får googla lite på det där och hitta nån smart lösning, för såna fin a formar ska användas tycker jag-inte ligga i en låda!
Provade vår kitchenaid för första gången och jeeeeklar vad bra den var! Nu ska jag prova brödbak till helgen också- henke har ju tjatat många år att jag ska baka bröd men det har liksom inte blivit av...men NU så!
.
Åh, vet ni vad- Ludde har idag kommit på hur man gnisslar tänder...HEMSKT ljud alltså. Själv flinar han bara och tycker det är kul när jag grimarserar. Tydligen så kan dom gnissla tänder ett tag om det är fler tänder på G upp eller bara för att de tycker det är kul/skönt. Ska inte vara nån fara men hua...vad det låter. Blev en del napp idag!
Nu väntar jag hem Henke som kommer hem med våra Tackkort från porträttstudion!
pussss!

...vardag...

2011-09-08 16:58:44 Vardag
» Kommentarer(0) «


Ja, såhär 3 veckor efter bröllopet är det faktiskt vardag igen!
Dom rosa molnen har sakta tonat ner sig till vita med lite röda skimmer- och dom är också fina!:)
Har redan lagt ut min brudklänning på nätet, känner att jag redan är såå fäst i den så det kommer skära i mig att sälja den. Nej, snabbt ut och bort! Den hänger här i hallen, kemtvättad och klar och preciiis som NY! Jag är så kääär i den.
Jag la ut mina bröllopsgrejer på nätet och snart är ALLT sålt, flaskor, ljushållare, tygveporna...Gött!:)
Igår var vi också på porträttstudion och ordnade tidningsannonser och tackkort! Blev en modern variant på tackkort och det passade oss perfekt eftersom vi hade svårt att välja EN bild.
.
Nu verkar vår värsta förkylning vara över också. Stackars Ludde har haft den i 3 veckor men nuså, verkar den ha lämnat oss.
.
Är så jääättesugen på att göra mig mörk i håret igen. SÅ snyggt till hösten också. SHoppa vill jag också göra, massa fina höstkläder och stövlar. Kul att man får lite lön såhär i slutet på september!
brunt är fult?
.
Idag har  vi varit och pinglat med C och A igen. Vi var ju där i tisdags också och HEJ vilken chock! Ludvig kröp fram och bokstavligen hängde på Miriams sånglåda! Jag hann inte med för fem öre på alla upptåg Ludde hade. Idag gick det bättre, Ludde hängde med och var glad och lekte en bra stund efteråt med Albin, Gustav och Edvin.
.
Nu väntar vi på pappa Henrik, vi har en DEL bestyr hemma. I helgen ska Ludde få flytta in till sitt egna rum.
pusss!

...bilder från mathilda hofling...

2011-09-01 17:27:17 Vardag
» Kommentarer(1) «


Yes!
Igår satt vi och kollade bilder heeeela kvällen. Kan verkligen  kolla hur många gånger som hellst! Nu har vi även från fotografen Mathilda Hofling, min vän sen gymnasiet. JÄTTEfina bilder som vi tog ute i Ängsö före vigseln.
Lite smakprov, varsegoda!
Ängsö kyrka.
kärlek.
ängla-näbbar. sååå vackra!
glada och spralliga!
bästa tjejorna!
systerkärlek.
gänget.
lycka.
grabbarna grus!
in action.
på väg in ....
.
Såååå fina bilder, TACK Mathilda Hofling:)