...in på pluskontot!...

2013-01-30 21:47:55 Vardag
» Kommentarer(2) «


Just nu håller vi på att sätta in positiva händelser på pluskontot vi har.
Ikväll var det jag som tog priset! Var på ett mycket inttressant möte ikväll där jag blev garantarad jobb efter examen och en schysst ingångslön som man verkligen får tacka o vara nöjd med. Ibland måste man bara stanna upp och vara stolt över sig själv, se vad man kämpat och åstadkommit och att man faktiskt tagit en hel del BRA beslut. Framtiden känns så ljus och rolig! På mötet fick vi också veta av en läkare vilka enorma satsningar det kommer göras inom primärvården dom närmaste åren. Nej, nu ska jag sluta tugga om det men jäklar vad BRA det känns! 
 
 
Ögongodis! Foto: Mathilda Hofling.

...blickar framåt!...

2013-01-29 21:22:52 Vardag
» Kommentarer(0) «


NU är jag (läs VI) tillbaka! Vi lämnar en eländes tid bakom oss och blickar framåt mot en ljus, glad och rolig vår!
Den här veckan har verkligen börjat bra i alla fall, är så tacksam för det. 
Väntar med spänning på tentaresultatet medan vi nu börjat en ny kurs om barn och unga inom primärvården, faktiskt riktigt intressant och man får veta många hemlisar om vad BVC sköterskan egentligen observerar när man är där. Om 1,5 vecka ska jag till Odensvi BVC i 5 veckor. Ska verkligen bli jätteroligt! Dags att planera PM/D-uppsats också...
 
Imorse när vi skulle iväg till dagis så satte jag ludvig i bilen, stängde dörren och halkade så jag nästan föll på ändan. Ludvig ropar inifrån bilen "Oj! Mamma! Jick de bjaaaa?!"
HAHA alltså underbara unge!

Krativ igen

2013-01-20 21:10:57
» Kommentarer(0) «


Åh vad jag saknat att få vara kreativ! Allt tid har gått till plugg o familjelivet men nu i helgen har sjukdom drabbat oss så vi har bara varit hemma, det vill säga tid för pyssel har definitivt funnits! Blev mest en massa nytt till Ludvigs rum av grejer jag köpte för lääängesen! Kul stt äntligen få sätta tänderna i det. Jag gillar att det får se hemmagjort ut, det blir ju fsktidkt bra ändå. Jag mäter inte så pricknoga utan kör lite på känn. I höstas fick jag ärva två sackosäckar av min pluggvän Linda, provade att sy ett nytt överdrag o ändrade formen lite. Väldigt enkelt! Blev en gardinkappa också, äntligen! Nu tog jag samma tyg som sittkudden mest för det var det enda jag hade och inte har hittat det perfekta tyget än! Det här får bli så längreiaf. Visst blir man sugen på att måla och fylla i med färger?


Plockar undan

2013-01-18 20:16:59
» Kommentarer(0) «


Ja, jag plockar äääääntligen undan mina farmakologi böcker och anteckningar! Hoppas att jag inte behöver ta fram dom igen för en omtenta. Svar om 3 veckor typ...jag har verkligen gjort allt och suttit varenda liten ledig stund. Det känns bra! L har haft en strålande dagisdag idag med sångsamling och gangnam style disco! En timme hade dom dansat!:D nu blir det film och viiiiin!


ROLIGT!

2013-01-10 19:00:24 Vardag
» Kommentarer(1) «


Alltså vilken lyckans ost man är som får vara med om så roliga saker mitt i allt pluggelände!
Igår tog L fram sina playdoh-redskap och skulle åka "Hiiidor". Sen avbröt han snabbt med "Kläää på säj"
Så bara på med mössan och sen var det hopp upp på skidorna och kniven till stav! 
 
 
Vasaloppet nästa!
 

Allergimottagningen

2013-01-09 21:45:34
» Kommentarer(0) «


Idag har vi besökt Allergimottagningen på barnkliniken för kontroll. Vi var förberedda på pricktest men istället blev det blodprov så vi kunde se mer exakt om allergierna var på väg bort. Ludvig var så duktig när tjejerna skulle stickas och inte en tår blev fälld. Pedagogisk mor som hade förberett hela förmiddagen för vad som skulle ske hos Sjuksköterskan läste på nätet att det kunde vara bra eftersom L tycker det är läskigt med doktor och allt sjukhusigt, och det funkade ju toppen. Nu ska vi introducera arla (mjölk) lite försiktigt, spännande! Luddes nya ord: hukhöter ( sjuksköterska!) hihi


Alfons

2013-01-06 23:19:57
» Kommentarer(0) «


En rolig grej är att Ludvig läser böcker, högt för sig själv och oss. Ja, alltså inte LÄSER men han tittar på bilderna, och kommer väl ihåg vad vi läst... " Aaaaalfons, kom hiit" ropar ludde argt:) så himla gulligt!!


Äntligen vardag

2013-01-06 23:15:33
» Kommentarer(0) «


Har riktigt längtat efter vardag igen! Det är ju mysigt med jul, musik, mat, tomtar och umgänge men nu vill man liksom tillbaks till sina rutiner, vanlig mat, lite träning och ja, längran efter helg- längtan efter vår... Längtan efter sommar! För visst är det underbart att längta också? Just nu längtar jag fruktansvärt efter 16 januari då jag har den här jäkla farmakologitentan. Det är en jättestor tenta som ska täcka in cirka 20 föreläsningar! Har plöjt igenom drygt hälften av föreläsningsmaterialet och tillverkat 109 frågor på det!? Jag har ändå börjar i bra tid, pluggat över både julen och nyår, kvällar o helger när ork funnits. Jag behöver mycket tid till så här mycket info, så vi får se hur det går! Men jag gör verkligen ALLT jag kan... Och det kommer jag vara nöjd med, oavsett.


Tupplur

2013-01-05 16:14:57
» Kommentarer(0) «


Vaknade precis efter en tre timmars tupplur med Ludvig. Jag skulle bara natta honom efter vår lunch som bestod av varm choklad o kanelbulle (ibland får man tumma på rutinerna lite...) Man kan säga att det var riktigt bra lunch att sova på. Henke var in ett par ggr o undrade om vi inte skulle vakna, men icke! Behövde väl ta igen oss lite efter sjukstugan. Nu blir det lite plugg o Ludde o henke målar för fullt utanför min pluggvrå. Svärisarna har varit förbi med mat från middagen igår vi inte kunde vara med på, så det slipper vi tänka på ikväll. Nu åter till böckerna och min pärondryck...


Snö

2013-01-03 11:52:28
» Kommentarer(1) «


Att blogga från mobilen har gått sådär efter nyår... Vet inte vad som varit knas? Nu verkar det gå bra igen! Förmiddagen har spenderats ute då vi tog en promenad till lekparken. Vi båda var så pigga o glada idag och så kom ju snön igen!! Kul tycker vi, mer pulka o skidor! Nu är det snart dags för plugg, ska bara vänta in Ls middagslur här...


Nyår!

2013-01-03 11:38:00
» Kommentarer(0) «


Nyår spenderades hemma men utsn höster eftersom L blev sjuk. Det blev en lugn hemmakväll fram till tolvslaget då det brakade loss på baksidan! Vi gick ut för en skål och det var massor med folk på fältet utanför som smällde av fyrverkerier! Första parkett på det:) Vi tog en kort promenad tidigare under kvällen för L var så nyfiken på raketerna...!