... Framåt...

2014-02-27 20:51:32 Vardag
» Kommentarer(1) «


Det går framåt här hemma! Jag är på benen och har varit i soffan hela dagen, inget sängläge alltså! Jag har till o med lagat mat, ludvig gör mig sällskap i soffan med feber och hosta igen. Var lite orolig om det skulle gå bra, har ju fortfarande huvudvärksattacker och är ljudkänslig men det har varit så tyst och lugnt här hemma. Skönt. Moster bea levererade som vanligt kryapresenter, denna gång en popcorntröja till Ludvig, heeeelt underbar. Jag fick en krya present av min farmor o farfar i brevlådan. Bortskämda med fina människor omkring oss. Som tänker och bryr sig om oss. Tacksamma för det. Kram från oss!
... Post spinalt helvete...

2014-02-25 17:44:52 Vardag
» Kommentarer(0) «


Äntligen orkar jag med ett blogginlägg. Sista meningen i förra inlägget kan ni stryka. Helt och hållet. Vaknade onsdagen den 19 februari med den värsta huvudvärk och nackvärk ni kan tänka er. Jag kunde knappt röra mig. Hade ångest för toabesöken som tog typ 1 minut. Henke fick åka hem på lunch och raster för att hjälpa mig upp på toa och pytsa i mig dryck o tabletter. Till följd kom också illamående, hade sån värk så jag till slut kräktes. Jag var nära att åka tillbaks till sjukan men hade  sköterske och läkarkontakt på telefon och det var "oturligt nog" jag som blivit drabbad av postspinal huvudvärk, vilket typ 15-20% av dom som gör en lumbalpunktion får. Tack för den upplysningen innan. Sedan dess har det varit strikt sängläge. Då menar jag sängläge som i ljud och ljusskyddat rum och utan huvudkudde. Den värsta känslan var dock att inte kunna ta hand om ludde. Alls. Hemsk känsla som mamma. 
Mest förbannad är jag, varför just jag blev drabbad. Jag tillhör dom blivande mödrar som skriver: "absolut, under inga omständigheter vill jag absolut inte ha en EDA!" Fick ju svar nu på varför jag aldrig vill ha en nål i ryggen frivilligt. 

Hursom så mår jag idag äntligen lite bättre. Fått i mig mat faktiskt. Hoppas på en ännu bättre morgondag! 
Fick blombud från bästa jobbet idag, längtar efter att få leva mitt normala vardagsliv igen! Få gå till jobbet, socialisera, duscha....
Snart så, är jag på benen igen. ...patient...

2014-02-18 15:33:35 Vardag
» Kommentarer(1) «


Sådärja, då var man äntligen utskriven. I lördags mådde jag äntligen bättre från förkylningen eller flunsan, vad det nu var. Feberfri och piggare i kroppen. Ludde och henke gick ut en sväng till lekparken och jag blev kvar hemma. Bea ringde o ville ha hjälp att beställa en tågbiljett och jag tyckte att det var så svårt att läsa texten på skärmen. Mer och mer text försvann i höger synfält och när hag tillslut beställt klart reste jag mig och fick en drömlik känsla, som stt jag var utanför min kropp, att jag gick på något väldigt mjukt. Kroppen småskakade och höger arm kändes så tung och loj. Ringde hem henke. Synfältet på höger sida kom tillbaks efter 20 minuter men armen gav sig inte. Ringde 1177 som ville skicka en ambulans. Icke sa jag! Vi åkte in själva. Sedan dess har jag blivit genomgående undersökt med röntgen, ultraljud, magnetröntgen, telemetri och lumbalpunktion. Jag är helt förstummad över hur väl omhändertagen jag blivit både på akuten och på avdelningen Akut stroke och nerurologi. Så tacksam. Nu väntar två veckors väntan på alla provsvar. Jag hoppas att det bara hade med mitt virus att göra. Nu är jag som sagt hemma igen och ska fira födelsedagen med närmaste familjen. Tusen tack för alla kryahälsningar, besök och uppmuntran!! Nu mår jag precis som vanligt igen<3
...krya...

2014-02-14 22:34:34 Vardag
» Kommentarer(0) «


Tack för alla kryahälsningar vi fått från alla nära o kära! Igår vågade moster bea sig hit en kortis för att leverera krya presenter. Gillas! Ludde fick en ny mössa och ananassplit och jag fick tulpsner och tidning. Lovely! 


Nämen!

2014-02-14 18:36:26 Vardag
» Kommentarer(0) «


Imorse stod dessa på köksbordet och spred lite kärlek! Älskar att dom är ojämna på höjden och att kortet är en postit lapp, då vet jag vem dom är ifrån;) min bästa Henke! <3 min stora kärlek.


... Grattis!....

2014-02-13 19:07:06 Vardag
» Kommentarer(0) «


...önskar vi dig, världens bästa make och pappa! Vi älskar dig så otroligt mycket<3 blev inte direkt någon skönsång imorse, L var helt däckad och jag hade feber. Hade gjort iordning en bricka med paket, flagga och ljus att tända men jag var nyfiken och gick upp och kikade när han öppnade paketet. Som tur var köpte jag presenten redan efter jul, och det var väl tur det eftersom vi knappt kommit ifrån huset den här veckan... Han blev iaf jätteglad för sina cykelbyxor:D
En gammal bild, en dagens bild skulle inte vara så fräsch, iaf inte på den vänstra sidan av fotot...

...sjukstuga deluxe!...

2014-02-13 15:34:58 Vardag
» Kommentarer(0) «


Åh herregue vilken pärs vi gått igenom denna vecka. Började med att Ludvig fick plötslig feber i fredags och den febern har suttit i tills igår kväll, nu är han äntligen feberfri men fortfarande helt slut o vill inte äta. Gör ont i modershjärtat men idag har jag fått höra lite skratt o finurliga tankar så snart är han nog igång som vanligt igen. Lite snor och host känns liksom helt överkomligt i den här soppan. 

För min del kom febern plötsligt i måndags kväll och sen var det frossa och svettningar heeela natten, puh... Och hela natten efter, usch! Det blev inte bättre av min hosta och strul med lungorna sen i november så nu fick jag äntligen antibiotika och astmamediciner får vi se om det hjälper mig på traven.  Riktigt drygt med sjukdomar, man vill bara spola fram tiden. Ser ut som en bomb här hemma så blir väl å göra i helgen...

Lika

2014-02-05 23:06:46 Vardag
» Kommentarer(0) «


... När vi bara är, har tråkigt, och gör ingenting! Underbara stunder.


...fint till våren...

2014-02-05 20:33:00 Vardag
» Kommentarer(0) «


Sitter och surfar runt på lite inköp till L under våren. Vill ha färg, färg, fäääärg!
 
 
 
TJUSIGT!
Storleksmässigt toppar han nu med 104 el 110! Gah, vad hände?! Provade hans gummistövlar från i höstas...2 storlekar för små, han är uppe i strl 28!? herregued, var tog bebisen vägen?
 
Kläder från Kappahl och pop, skor från stadium.
 
 
 
 
 

Mello

2014-02-01 22:07:47 Vardag
» Kommentarer(0) «


Första mellon avklarad.... Besviken var nog ordet. Suck! Dåligt,krystat och fula kläder. Hoppas på bättre nästa vecka. Vilade mest ögonen på våra nya lyktor. Älskar dom! 


Bob på gryta

2014-02-01 22:04:41 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi varit på gryta hos Luddes farmor o farfar på lite utelek och pannkaksfest! Farfar hade tagit fram henkes gamla bob som nu Ludvig får ta över. Åååh så kul det var att åka bob då! Alla som barn på nytt:) piggie var också med o busade gärnet, goa glada hund!