Elvin 2 månader

2015-07-28 19:53:40 Vardag
» Kommentarer(0) «


Redan! Tiden går så fort! Som vanligt med dom små. Elvin är fortfarande en lugn kille som inte gör mycket väsen av sig. Han äter som en häst, ungefär varannan timme fortfarande, ibland går det längre. Snabbt går det, på 10 minuter har han käkat färdigt, till skillnad från L som ammade 45 minuter nästan varje gång. Puh! 
Elvin sover hursom på dagarna. Oftast korta pass men ofta när vi är hemma och längre sovpass när vi är på utflykt. Sover gärna i famnen eller i bärsele. Än så länge finns inga direkta rutiner. Han hänger på oss och vi hänger med honom. Nu ler Elvin och har börjat jollra lite.  Stark i nacken och kroppen, vill gärna stå i knät redan. Älskar att bada och kolla in storebror! 


63cm och närmare 6 kilo nu! 


Omhändertagen av bästa L, skulle tippa på cirka 100 pussar om dagen.


Söndag

2015-07-26 23:19:24 Vardag
» Kommentarer(0) «


Sköna söndag! Idag har vi haft Elvira o sofia här på lite lunch. Därefter blev det en skön promenad flör min del, utan barnvagn idag, så jag kunde ta i ordentligt! Får passa på mellan skurarna, hu vilket trist väder jämt... Och hela nästa vecka regn...! 


Grabbarna byggde med star wars lego  och kollade tour de france hela eftermiddagen. 

Bästa grabbsen. Luddes cykeltröja på såklart... ! 

Happy face

2015-07-25 22:47:14 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har vi haft en heldag med moster bea och senare anslöt även chrille. Egentligen skulle vi åkt till dalarö men väsret var sidådär så en utflykt till Kungsbyn fick bli lagom. Vi kikade djuren och testade äntligen det nya stället Happy face place. Ett mysigt färgglatt fik bredvid kungsbyn som serverade belgiska våfflor med diverse goda tillbehör! 

Sköna möbler i cafeets trädgård!

Elvin var också nöjd med "möblerna" skönt!

Moster bea in photo action

Sååå himla gott! 

<3

Elvin sov hela besöket på kungsbyn...

En väldans härlig dag som avslutades med hemmagjord pizza och moster beas kladdkaka! Födelsedagar

2015-07-21 21:43:39 Vardag
» Kommentarer(0) «


Nu har vi kalasat ordentligt senaste dagarna! Min brorsdotter Ebba har fyllt två år och idag har vi firat farfar Ingemar . I övrigt är väl livet också lite utav ett kalas just nu! 


Underbaring! 


Grattis ingemar! 
Ludde, farmor och favoriten piggy! 

Bröderna brothers! 

Katt

2015-07-15 21:51:41 Vardag
» Kommentarer(0) «


En mysig eftermiddag hos familjen Wester på gryta idag. Dom hade fått tillskott i familjen, en mycket söt och lurvig sådan. Katten Moa. Ludde blev stormförtjust o lekte o kelade med henne. En kul eftermiddag med lek och prat! Henkan passade på att fixa lite på tomten, allt ska skötas, det är ju så med hus. 


Moa var nyfiken på Elvin

Goooos! 

Sala

2015-07-14 23:03:36 Vardag
» Kommentarer(1) «


Idag vaknade vi relativt tidigt... Strax före 8....hehe! Annars är vår standard 9, gärna halv tio så här på sommaren! 
Vi bestämde oss för en spontan tur till Sala, så vi packade ihop dessa tu och drog iväg. 

Vi började i stora lekparken, bara ett stenkast från sala centrum

Lagom med folk. En riktigt kul lekpark för både stora och små! 

Lunchen tog vi på "mat och prat" och vilken hit det var! Wow! Jäääättegod mat och mysig miljö, rekommenderas varmt! Trevlig personal också. 

En kort tur på stan och sen svängde vi förbi silvergruvan, mest för att vi var sugna på en glass på vägen hem. Det blev en lite längre visit med två nyfikna grabbar som ville kika på typ allt, jag var trött i fötterna. Det fanns en del att kika på så vi får nog åka dit någon mer dag i sommar. 
Elvin skötte sig utmärkt hela dagen, som vanligt. Himla härlig unge vi fått! Han är så nöjd o hänger bara med på alla våra upptåg. 

Ludvig hittade ett magiskt träd! 


Smile

2015-07-07 23:41:31 Vardag
» Kommentarer(0) «


Elvins svarar fint på ett " häääääij lillebror!" 

Stark också! 

Sköna tisdag

2015-07-07 23:39:34 Vardag
» Kommentarer(0) «


En långpromenad på förmiddagen och en fika med lilsis'! 
Dagen avslutades med ett besök av min bästa pluggis och gamla jobbarkompis Linda. Skön ledig dag helt enkelt! 

Nu ska vi boka in en ny spa-helg. Vi var på hässlö spa för drygt ett år sen och firade att vi blivit distriktssköterskor! Nu måste vi fira, igen, att vi är så duktiga! 

Semester!

2015-07-05 22:54:45 Vardag
» Kommentarer(1) «


Åh vad underbart det är att få vara lediga länge, tillsammans, alla fyra. Vi njuter varje dag! Idag tog vi sovmorgon och åkte sen iväg till arboga för en glasslunch! Kan varmt rekommendera glass och berså i arboga. Kostar en slant men så värt det för den fina miljön och ljuuuuvlig glass! 

Luddis sover med mormor i lusthuset inatt, som han längtat! Känns verkligen tomt när han inte är hemma. Henke , Elvin o jag åkte ner till kajens för lite kvällsmat i solen. 

Imorrn blir det regn så man får ta vara på soldagarna bäst man kan. 

...förlossningsberättelse Elvin...

2015-07-04 18:01:00 Vardag
» Kommentarer(1) «


Nu kommer berättelsen om när Elvin föddes.
 
När jag var gravid i v. 36 åkte jag in till fölossningen med mycket smärtsamma förvärkar som var regelbundna var 5-15 minut i 1,5 dygn. Fick då en sovdos och värkhämmande medicin och åkte hem dagen efter när allt lugnat sig. Därefter hade jag sammandragningar/förvärkar varje dag. Sista två veckorna pågick det regelbundet varje kväll. Varje dag trodde vi att det var dags, vilket var lite påfrestande mentalt.
 
Den 27:e maj var jag hemma, en vecka över tiden. Det var en vanlig dag med lite förvärkar, som jag haft varje dag senaste 4 veckorna. Ludvig hade sommaravslutning på dagis och var utklädd till karlsson på taket. Efteråt hade vi picnic på gården med alla fröknar och föräldrar. Jag hade förvärkar men idag var det annorlunda, lite tryck nedåt och det kändes tungt i bäckenet på ett annorlunda sätt än tidigare. Henke skulle på något cykelmöte och Ludvig och jag åkte hemåt. Stupade i säng både L och jag och när jag vaknade drog förvärkarna igång mer regelbundet, som vilken annan kväll som helst. Jag messade Henke och bad han köpa med kebabtallrik,  hade någon vag aning att det var på gång- på riktigt nu. 
Slängde i mig kebabtallriken. Värkarna blev mer intensiva och framåt midnatt messade jag mamma och skrev att nu är det nog dags, förbered dig på att komma över inatt. Jag kunde då inte sitta eller ligga för värkarna gjorde så pass ont. Var tredje minut kom dom nu och jag kommer ihåg paniken i Henkes ögon när jag fick värkarna efter midnatt. Ont ont. Han ville att vi skulle åka in. Jag kunde hålla mig ett tag till. Ville vara säker på att det verkligen var dags.
 
Vi ringde förlossningen vid 01.30 och fick prata med barnmorska Moa som jag träffade förra gången , när det var falskt alarm. "Ska du föda på riktigt nu Nathalie?":)
 
kl. 02.00 kom mamma över till oss. Jag sa bara "gode gud mamma, hoppas det inte är falskt alarm igen"
 
kl.02.15 kom vi till förlossningen och jag fick komma in direkt på ett förlossningsrum. 
Remsa kopplades på och undersökning därefter. Det var samma barnmorska som förlöste Ludvig så det var himla roligt. Bästa Sari var vår undersköterska.  Jag kommer ihåg hur nervös jag var när hon undersökte, tänkte bara hoooooppas jag är NÅGOT öppen i alla fall.....
 
8 cm ! mjuuuuukt, jäääättemjukt! sa barnmorskan.
 
VAA? neeeeej du driver med mig skrek jag rakt ut och grät en skvätt av lycka! Fy fasen vad stolt jag var. 
Kämpade på en stund innan lustgasen kopplades på. Kunde absolut inte ligga för smärtan i ländryggen. Jag stod upp, lutandes mot ett gåbord och henke masserade med en ganska hård massagegrej i ländryggen under varje värk. Det var min EDA kan man säga. 
När det verkligen var dags att krysta ville dom ha upp mig på sängen, och ajaj vad ont det gjorde i ryggen, det gick verkligen inte. Fick stå på knä i sängen och jag kunde känna på hans huvud när han nästan var ute. häftig känsla. Jag höll hårt i lustgasen ända tills han var ute, kl.04.36. Vände mig om och såg en perfekt liten skapelse som var så slät och fin.... och SÅ lik Ludvig, det såg man liksom direkt!
 
Jag föder gärna barn igen men den här graviditeten tog priset i oroligheter. Varit inlagd på sjukhus fem gånger, först cystan två gånger, v.10 och v.25, sen blödningar två gånger för att moderkakan satt lite nära öppningen och sist med kraftiga förvärkar i v.36. 
 
Men nu är han här, vår tappra och starka Elvin. Så efterlängtad av oss alla tre.
Han är så lugn, cool och verkar gilla livet hos Grunditz!
ett dygn gammal<3