...statusuppdatering!....

2011-04-20 09:54:25 Vardag
» Kommentarer(0) «


Den mysigaste,roligaste och goaste prinsen i världen! Älskar honom så oerhört!!<3

Det går bra för Ludde, han växer och frodas. Nästa vecka ska vi till BVC, väga och mäta....ska bli spännande eftersom det var 2 månader sen sist! Just nu har det varit en period som varit lite krånglig med mat, amning, tillägg,gröt, smakportioner,puréer...ja, en salig blandning. Det har varit svårt att veta hur länge allting räcker, rent mättnadsmässigt alltså, så det har varit lite pusslande. Pratade med BVC förra veckan och de tyckte jag skulle fasa ut amningen mera om jag var redo. Så det har jag gjort nu, Ludvig har inte ammat på 2,5 dygn nu och han verkar inte bry sig det minsta. Till saken hör ju att jag nästan bara ammade på kvällen och på natten förut eftersom det sinade. Men nu sover han gott hela natten, utan amning.

Ludvig har ju varit matglad från början, smakportionerna var lite läskiga första gången men sen slukade han det med hull och hår. Så han var nog redo för mer mat. I förrgår testade vi spaghetti och köttfärssås, visst var det lite läskigt till en början men sen dagen efter slank det ner- alltihopa!
Nu ska vi bara öva in lite rutiner så det blir ungefärliga klockslag på maten. Nästa vecka ska vi testa välling på kvällen också.

Att somna på kvällen är inte lätt för Ludde, han börjar bli trött vid 19.30 men vill INTE sova då. Oftast blir det runt 21-tiden han somnar. Vet inte när det blev så, men säkert 1 månad sen. Förut slocknade han ju fint vid 19.30?
Hursom så sover han iaf bra hela nätterna, bara nappen som ska sättas på plats nån gång. Han brukar vakna runt 8-tiden på morgonen och prata en stund. Gröt blir det mellan halv 9-9 nångång. Skönt för mig iof att man får sovmorgon:)

Vila gör han oftast en gång på fm vid 10-11, efter lunch vid 13-14 och vid 16-17-tiden ungefär. Mellan 20 min och 1 timme- ibland mer, brukar det bli:) Så man orkar leka liksom...
Ludvigs humör är näästan alltid strålande! Han blir bara gnällig när det är hungrigt eller dags för en vila. Skrattar gör han som oftast när man väser "är du en busunge!?":) och ja, när man tramsar med honom!

Sjunger gör vi varje dag och ludvig har börjat älska när man klappar händerna och knäpper med fingrarna! DÅ ler han stort. Utforska mamma och pappa är spännande, man måste känna i hela ansiktet när man kommer nära, näsan, munnen, näshålen, ögonen...och gärna dra lite i mammas lockiga hår!

Krälar runt gör han för fullt. Man lägger honom på lekfilten med massa leksaker, jag passar på att hänga lite tvätt och när man vänder sig om ligger han mitt på golvet istället. Det står inte på förrän den där mannen tar sig framåt med krypteknik. Nu blir det mest åla och hasa sig framåt.
Att sitta i knät har ludvig aldrig gillat, bara när han är på goshumör, nej hellst vill han stå på sina ben-vara med och se allting!

Fotbollen är en kul leksak  nu!


....svårt att få in den i munnen bara....

så, nu vet ni lite hur vi har det!:)

kram och glad påsk!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback