...nej!...

2010-12-29 11:29:34 Vardag
» Kommentarer(0) «


Nej,nej, nej! Vi skulle inte ha slutat med minifom dropparna ännu. Dumma BVC.
Ludde hade så sjukt ont i magen flera gånger igår- beslutade själv att börja med dem igår kväll igen.
Det var ju så himla tydligt-idag mår han nämligen finfint igen.

Han växer så himla mycket nu-köpte en ny overall igår-obs den 3:e sen han föddes! Den bruna han har nu är för liten om några veckor:( Min lilla långeman!

Igår hade jag en ljuvlig dag-med både besök från Emilia och sen Linda! Mycket fika blir det...tur jag ska ta tag i det nya livet på måndag!:)
Idag kommer Huri hit, min lilla stjärna! Hon har alltid massa kul och spektakulära saker att berätta!
Lite senare kommer även lilsis' hit och gullar med Luddisen. cosy! Ska planera lite inför nyår.

Ludde somnade skönt på våran säng nyss. Så här ser han ut just nu.



idag är en spännande dag!! Berättar sen.

Ha en fin dag!
Puss!

...nu är glada julen slut,slut,slut...

2010-12-27 17:54:39 Vardag
» Kommentarer(0) «


Hej å hå, så var allt över!
Skönt? ja, på sätt o vis. Hann ändå inte riktigt hajja att det var jul tror jag, varit fullt upp med Ludde sen han kom:) På juldan var vi i gäddan och käkade lax-mums efter all julmat!
Annandagen tillbringades återigen med fam. kronman/eriksson/rubinsson hemma hos min mormor. Massa god mat-igen!

Världens finaste kille. Ludvig är så mysig nu!




Ludde testar sina Replay shoes han fått av morfar. Passa perfekt!


Så här fina var vi på juldagen!

Idag har jag träffat gamla tjejgänget från fryx och Elias. Supertrevligt! Vi tog en fika på italian bar och uppdaterade varandra om livet. Ludde fick gå med pappa på stan under tiden.
Lääängtar tills imorgon, då kommer först Emilia och sen min älskade Linda!!!Vilken kanondag!<3

puss!

...julafton!....

2010-12-25 11:53:08 Vardag
» Kommentarer(0) «


Vilken julafton!
Ludvig mådde bra heeela dagen igår, hade bara lite, lite ont i magen mot kvällen men annars var det toppen!
Han kände väl att det var julafton;)
Först var vi hos Henkes föräldrar på gryta på jullunch och paketöppning.

Ludvig och hans farfar.

Efter det åkte vi vidare till barkarö för att fira hos mina kusiner Ruth och Astrid med hela mammas sida. Massor med folk och gooood efterrättsbuffe!
R+ A hade varit väääldigt snälla i år så tomten kom med massa klappar...ja, även Ludvig hade tydligen varit sjukt snäll i år-så himla bortskämd!! herregued vad fina klappar han fick.



Ruth och astrid tittar spänt på tomten.

Vi avslutade kvällen hemma hos oss med bara mina föräldrar och syskon. Det blev massa julklappar och härliga paket-rim som vanligt!

ska visa lite bilder sen på presenterna.

Bland annat fick jag jäääättefina ramar med Ludvigs hand och fotavtryck i. Henke berättade hur det hela hade gått till, eftersom jag inte hade nån aning om detta. Minns ni bilden jag tog på Henke o Ludde när jag hade kommit hem från Frissan?! Då hade henke pysslat med en skrikande Ludde och kavlat ut degen och tryckt ner de där små händerna och fötterna så de Har heeelt färdiga båda två efteråt. Henke fick ju städa ordentligt efteråt också, så jag inte skulle märka nåt. Vilken överraskning! Började såklart lipa....

Mamma, pappa, bea och chrille gick sen till domkyrkans midnattsmässa. Det är ju bara sååå mysigt, vi brukar gå dit varje år men just i år stannade jag hemma-med min familj. Vi hade ju flängt runt hela dagen, så var rätt skönt att avsluta ensamma och prata igenom vilken fin dag vi haft!

Tack alla fina människor vi har runtomkring oss! En uuunderbar julafton!<3




Berättar mer sen, måste hoppa in i duschen för vi ska snart till gäddeholm och äta-igen!;)

puss!







...läkarbesök i kylan...

2010-12-23 10:23:32 Vardag
» Kommentarer(1) «


Igår var vi tvugna att bege oss ut i kylan, för Ludde skulle på läkarbesök på BVC.
Läkarbesöket gick sååå bra, allt var perfekt, inga skavanker här inte! Och de var sååå impade av Luddes starka nacke, han kan ligga på mage läänge med händerna i golvet (+filtar) och sträcka upp. Stolt mama'!
Nu är han 57,5 cm lång och väger 5130gram! (info till F&F och M&M) :)
De tyckte vi skulle fortsätta med både semperdroppar o minifom tills mjölkstockningen läkt och sen sluta med minfom bara. Vänta 1 vecka minst innan utvärdering av det, så då blir det spännande att se om det blir värre utan eller om det är detsamma...

När vi ändå skulle ner på stan passade jag på att försöka hitta en klänning till nyår- och det är inte det lättaste kan jag lova, om man inte vill dra upp hela klänningen för att kunna ge Ludde mat. Sitta i strumpbyxor på julafton är väl ingen bra ide? Nej, det blev en grön tubtoppsklänning från bik bok, perfekt var 40% på alla festklänningar också!  Tur jag hade så fin barnvakt av moster Bea så jag kunde prova i lugn o ro.
Idag har ludde på sig fina byxor från mosters märke heartbeat. Kika in hemsidan och beställ!
Ludde är så aktiv och sprattlig idag så det var svårt att fota bra:)

www.heartbeatdesign.blogspot.com

igår slog vi in lite julklappar, har några kvar att slå in men det fixar vi under dagen. 
Ikväll blir det uppesittarkväll hos mina föräldrar, det blir mysigt det! mammas goda julskinka, julrimma till paketen och kika lite tv...



GOD JUL på er!


...burr, kallt!...

2010-12-21 15:17:29 Vardag
» Kommentarer(3) «


Idag är det sjukligt kallt ute! 15 minus visar mätaren!:S
Men jag bylsade på Ludde varma kläder och lade in extra fodret till åkpåsen så travade vi ner på stan. Vi var ju tvugna att fixa framkallning på kort vi ska ge bort men varje gång vi varit ner till korthuset har det varit lång kö till automaten...så också idag! suck... Får skicka ner Henke ikväll på tomtenatta.
Tog en sväng förbi mammas butik Å-kanten och hade sån tur för kaffet var precis klart! Ludde började knorra direkt när vi kom in och sen satte det igång...ujuj, den lilla mgen skulle man vilja ha ett snack med! Så himla taskig mot Ludde. Mamma gick in på lagret och vyssade runt på lillen medans jag stod i butiken och såg glad ut.
Typ 40 min senare gav det sig och ludde var helt slut. Han sover fortfarande... Inte ätit på 5 timmar nu?

Skönt att vi ska träffa läkaren imorgon, kan vi ställa alla dumma frågor vi har.

Är så stolt över min lilla Ludde, den här bilden säger väl allt?
Har alltid haft ljud, tv eller musik, på hemma när ludde sover eller ska sova. Vill inte att han ska bli bortskämd med tystnad och vara lättväckt. Igår damsög Henke med Ludde i babybjörnen, 2 minuter tog det, sen slocknade han gott...



puss!

...utveckling...

2010-12-20 11:57:16 Vardag
» Kommentarer(1) «


Ludde har äntligen hittat mobilen ovan skötbordet och tittar läääänge lääänge på den när han ligger där.
Snurrar man på den blir han alldeles till sig.
Idag på fm har vi sjungit barnvisor och Ludde log stort nästan hela tiden, inget skratt ännu men det där leendet kan få vem som helst att smälta- iaf mamma!:)
Hoppas Ludde får en fin mobil som snurrar och låter i julklapp, skulle han älska!

Igår köpte vi julklapp till Ludde- en jättefiiin koffert i skinn med en kungakrona på som han kan fylla med massa leksaker! Ludde lär ha varit väääldigt snäll i år;)

Idag ska vi fixa de sista klapparna så vi kan njuta resten av veckan.

Ska kika lite material till inbjudan för dopet också.
Tänkte det skulle bli ett litet dop, men skrev upp de närmsta idag-50 pers? Hur gick det till?
Får fundera på det där.

ha en fin måndag!
kram från oss!



sprattlar för fullt<3

...tolkningsfråga...

2010-12-19 21:07:07 Vardag
» Kommentarer(1) «


Sitter här vid datorn och pustar ut.
Idag har det varit full fart!
Vi har varit hemma hos Martin och Camilla i deras nya hus på lite lasagne-lunch!Mycket trevligt och mysigt! Vi passade på att fråga om de ville vara värdpar på vårat bröllop i sommar och de ville såå gärna ställa upp!:)
Åkte vidare till IKEA för julklappshandling, eller ja Henke handlade och jag testade IKEAs amningsrum(!?!?!) alltså vilket smarthuvud kom på den idén!? TOPPEN! Var ju hur smidigt som helst med skötbord,toa en säng och en fötölj- och lite mysig musik på det. och det bästa att man får vara själv därinne:) Att rekommendera!
Iväg sen till Irsta kyrka för att lyssna på körens julkonsert och ååh vilken stämning!! underbart. Alla tyckte det var så kul att få träffa Ludde efteråt.
Passade på att handla på MAXI på vägen hem också. pust!

Igår var vi på julbord med Eriksson-fristedt släkten. mycket trevligt. ludde började med ett stort lassa bajs och sen ett gallskrik i 20min. Skönt att mamma tog han då, jag blir så himla stressad när det är mycket folk omkring en, speciellt när det är folk man inte känner så bra. Fick också vagg-hjälp av moster bea hela kvällen och Ludde sov vidare skönt i vagnen. Gött, då kunde henke och jag få äta i lugn o ro och njuta lite!

Min farmor o farfar med Ludde.


Det har tagit tid och varit svårt att lära känna Ludde, vad betyder vad, vilket skrik är vad, får han tillräckligt med mat, är det bajs på g eller bara gaser?!hjälper dropparna? vad vill han nu?Tusen frågor och inga svar, förrän nu. Nu börjar jag känna att jag kan tyda skriken och gråten-förut fick man mer testa sig fram.
Nu vet jag att han brukar få ont i magen på em, runt 14-15 och sen bli övertrött på kvällen runt 21-22, ibland är det magont då också.
Som mamma trodde jag att man skulle fatta sånt direkt. 6 veckor tog det att förstå. Och snart kommer väl nya krämpor att lära känna.

Inatt var jag ledsen, tårarna bara sprutade åt alla håll- dels för att man har mycket funderingar om sig själv men också för att man ibland upptäcker vilken oändlig kärlek man har till sitt barn. Det blev många kramar och ett långt samtal med pappa Henrik inatt. är så glad att det just är han som är pappa till mitt barn. Vårt barn.


åh, köpte så fina kläder till Ludde igår från Newbie, bara det att tröjan såg ut som en tjej-tunika på han!! Så fram med symaskinen imorse och sy in den- blev superbra!!
Ska visa er imorgon hur fin han är i dem:)

Puss!


...lyxigt!...

2010-12-17 10:38:11 Vardag
» Kommentarer(0) «


Igår var jag som tidigare nämnt till Frissan för att göra slingor i håret. Ni anar inte vilken utväxt jag hade!!??
Men nu är man snygg igen, ja iaf i håret!
Gick förvånansvärt bra igår för min del, första timmen satt jag djuuupt inne i en hälsotidning, vrålläste och gäspade hela tiden... Hanna (frisören) sa " det göör ingenting om du bara vill sitta och läsa, slappna av" annars brukar vi ju alltid småprata om livet, men inte igår. När klockan började närma sig 18 började det krypa i benen, tänk om Ludde är vrååålhungrig nu!?
Kom hem ungefär halv sju och möttes av den här synen:


Pappa skötte sig utmärkt!

Helt otroligt, man tror hela Luddes värld rasar samman för att man är borta 3 timmar.
Men liiiite beroende är han, för mer än 3 timmar skulle aldrig gå eftersom jag helammmar. :)

Idag kommer Luddes farmor hit på fika, alldeles snart faktiskt.
Sen på em ska vi till avd.85, mitt jobb och hälsa på! Har köpt fina  BLÅA blåbärstårtor att bjuda på! Mums!

Ikväll ska henke ut med grabbarna, det gör de varje jul, så jag har bjudit hit mamma och syster på lite fredagsmys.

Ha en fin fredag!
puss<3


...långpromenad...

2010-12-15 10:42:21 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag ska vi ta en långpromenad hem till Charlotte och äta lunch.
Ska först förbi ICA och posta de sista julkorten, ett meck det där att få tag i alla adresser, men nuså!
Igår fick vi ett jättebra tips av Rebecca, (läser hennes blogg) om att barnkammarböckerna finns på spotify! Perfekt! Slipper man dra fram boken och skivan varje gång. Slängde på spellistan igårkväll och henke och jag låg som 2 fån på lekfilten bredvid Ludde och sjöng....SJÖNG, sjöng och sjöng!
Men åh så mysigt, Ludde gillade det verkligen. Måste vara nåt med de där barnrösterna:)

Henke kom med förslag igår om att göra en fondvägg i 3:e rummet (luddes framtida) Med någon snygg barntapet.
Trodde jag aaaldrig. Var beredd på att få kämpa mig till det, men icke! Här ska kikas tapeter på nätet...passar på, för Ludde somnade precis....

puss!


...trevliga tisdag...

2010-12-14 18:26:13 Vardag
» Kommentarer(0) «


Idag har Ludde och jag haft besök av mina arbetskamrater Janina, Rebecka och lilla Noomi.
Noomi hade blivit så stor och blivit en riktigt go och glad tjej!:)
Fina presenter fick vi också, en villervallamössa och en tygmask som Ludde säkert kommer tycka om att suga på snart:) Konstigt, så mycket fina presenter vi fått både kläder o grejer men ingen som köpt likadant som någon annan? Det gillas!
Ludde lyckades somna preciiis innan de kom och sov ända tills de hade gått utanför porten. Typiskt.

Idag har varit en bra dag-Ludde har bara haft lite ont i magen idag. Det där jag skrev om att jag inte kommer hinna använda alla 56:or...glöm det, Ludde bajsade ner 2 outfits idag! (då snackar vi upp till nacken...hua!)

På em ringde broder och ville komma förbi på en kopp kaffe. Så trevligt så!:)

Justja, i måndags var vi på bvc...Ludde hade gått upp 500gram på 9 dagar! WOHO! haha, lilla matvraket.

Har ringt och bokat slingtid nu, så på torsdag ska jag bli hot mama'! Ska bli sjuuukt lyxigt och skönt att få bli ompysslad hos frisören!



Mormor Marianne var här igår och tröstade Ludde som hade ont i magen:


puss o kram!


...älskade moster...

2010-12-11 16:42:54 Vardag
» Kommentarer(0) «


Igår var Ludde och jag utan Henke så vi bjöd hit moster Bea på en hel em/kväll med oss!
Vi tog en promenad till ICA ettan och handlade det sista till pepparkakshuset vi skulle göra, samt att jag skulle lämna tillbaka hyrfilmen "Kommisarie Späck (HYR DEN INTE!!) Jag kollade en kvart sen fick jag nog! Pinsamt dålig. Hursom så sov Ludde gott i vagnen när vi kom hem så han fick ligga kvar där medan Bea och jag knåpade ihop det där huset! UJJ va snyggt det blev och jäklans va kul vi hade:)
Ludde fortsatte sova...så vi passade på att laga lite mat också...och äta i lugn o ro! Underbart. Annars brukar han tajma det rätt bra att vakna preciiis när vår mat är färdig.
IDOL-finalen var superbra, hejade dock på Minnah:(

TACK för en att du kom lilsis'!<3


Igår var Linda från jobbet här också. Kul att höra lite vad som händer och sker på 85an när man är borta:)
Tänkte hälsa på dem nästa fredag faktiskt, om allt är bra.


Idag har lilla familjen återförenats och varit på stan och fixat julklappar! Jag har handlat till Henke och till lilsis'.
Har även framkallat lite julkort på prinsen idag som vi ska skicka snarast. Blev väl helt ok, kanske inte superduper...men man har så lite tid att fixa så där extra fina....som jag egentligen vill.
Nej det fick bli färdiga och alla likadana.
Satsar på lite fina kort att ge bort i julklapp istället sen.


GOD JUL! - blev inte detta kort iaf.

Behöver jag tillägga att det var svårt att fota julkort med en 1 månaders?

Puss!


...saknar pappsen!...

2010-12-09 18:44:10 Vardag
» Kommentarer(2) «


Idag har vi haft en utomordentligt bra dag!
Henke jobbade hemma på fm idag eftersom han åker till Danmark idag med jobbet.
Japp, så Ludde och jag ska vara ensamma hela kvällen, natten och fm imorgon...mysigt värre!
Imorgon em kommer lilsis hit och gosar med ludde, och det bästa av allt är att hon stannar HELA kvällen. Lyx för mig! Vi ska (om ludde tillåter) göra pepparkakshus tänkte jag..och kolla IDOL-finalen såklart!

När pappsen lämnat oss vid lunch idag tog vi en låång promenad...gick förbi min farmor och farfar men tyvärr var de inte hemma:( Så vi travade hemåt igen! Åh, vad jag är stolt över vårt val av vagn. Ääääälskar den verkligen, bara att mosa på cykelbanorna som är alldeles moddiga och halvplogade. Så himla bra för då kommer man verkligen ut på långpromenader även vid denna årstid! Har ju en del kilon kvar som ska bort..om man säger så.

Idag skickar vi en bamsekram till Charlotte som jättesnart har sin bebis hos sig. Bara kämpa på sista tiden nu! Vet preciiiis hur det känns och vilken enorm längtan man har efter den där lilla...

Henke läser förmodligen det här från sitt fina hotell i danmark ikväll...så vi skickar en bamsekram till honom också! Vi saknar dig pappsen!! Ska se ikväll om jag är lika duktig som Henke på att natta Ludde ...


Ludde och Henke in action igår kväll. Thaiwok!


Så här ser jag ut idag!



Ludde vill nog ringa o prata med pappa....?


puss och kram från oss!

...Grattis Ludvig 1 månad idag!...

2010-12-08 13:28:48 Vardag
» Kommentarer(3) «


Hurra för bästaste Luddisen!
Idag har vi fått besök av min körledare Margareta. Jättetrevligt och Ludde fick en jättefin skyddsängel!
Ludde skötte sig exemplariskt, var vaken en stund i Margaretas knä och sen somnade han som en stock i mammas famn.

Igår var moster Monika, Tomas och Sara här på kvällsfika. Fick jääättefina kläder från märket Newbie (kappahl)!

Min moster Monika med Ludde.


Börjar få lite panik över alla mina strl 56 kläder i garderoben-Ludde växer så det knakar nu och jag börjar undra hur vi ska hinna använda alla dessa? Kul är att han fått massa 62-kläder då behöver inte mamma handla så mycket till jul och januari!:)

Idag har vi prövat nya leksakerna som vi fick av Ruth och Astrid med familj. En riktig hit!

yey! Den perfekta leksaken för en 1-månaders baby! Prasslar och skallrar.

Nu sover Ludde skönt, tänkte snart ta en promenad till claes olsson och köpa nya hjul till vaggan. Dem är 30 år gamla och rullar inte direkt lätt på vår parkett!

Kram från oss!

...justja...

2010-12-06 18:35:02 Vardag
» Kommentarer(1) «


önskemål om bild på mig o luddisen.varsågoda.



vi pussas en del.

Puss!

...Luddisen 4 veckor idag!...

2010-12-06 18:29:04 Vardag
» Kommentarer(1) «


ojoj, tiden går SNABBT!
Ludvig är redan 4 veckor nu och det är underbart att se honom utvecklas varje dag.
Nu har vi börjat få kläm på vardagen, magen och snoret. Ludde har varit riktigt go idag, haft en riktig mysdag.


Igår började vi med semperdropparna istället för minifom och jag vet inte riktigt om det är dem som redan gjort succé?
Galet sällskapssjuk är han också så han sover i vår säng, mellan oss, och som han sover. 4 timmar sömn, amma 20min sova 4 timmar till. Gött för mamsen och pappsen!

Nu blir det fler o fler besök här hemma också, johanna wallhuss var här i fredags med lunch och kånkade runt på en stånkande luddis så jag fick äta och gå på toa i lugn o ro:)
I lördags fick jag som tidigare nämnt, egentid med lilsis', kände att det var väl behövligt. Efter det anslöt chrille och vi hade glöggfest här hemma. Ljuvligt gott med glögg.


Igår var Sofia svensson här på fika och gos.


...och idag kom petra förbi på lite soffmys med luddisen.

Förresten, vad alla har spets på sig? är det mode nu? tappat kollen HELT på modet!

Nu myser Ludvig och hans far ute i vardagsrummet...så här ser de ut just nu:

Sådär, nu fick ni lite bildboost!
Puss o kram!<3

...veckan som gått...

2010-12-04 18:53:06 Vardag
» Kommentarer(0) «


Ännu en vecka har snart passaerat och på måndag är Ludde 4 veckor.
Första månaden har gått så himla fort! Kan tänka mig hur resten av hans första år kommer flyga iväg...
Hursom så har denna vecka varit lite omtumlande, Ludde ville ha mat typ heeela tiden i början på veckan. Satt hur länge som helst, han var bara inte nöjd...?
Provade allt allt allt..inget dög utom mat/suga och hans tårar har varit många.

Till slut, i onsdags kom vi på att det kanske är magen som spökar? Vi testade miniform och vips fick vi en helt ny Ludde 1 dygn senare. Fantastiskt!
I torsdag var vi på BVC och lillkillen har gått upp nästan 300gram på en vecka!(!?) Snacka om tillväxtfas som BVC sköterskan sa! Pust.
Men som sagt nu har vi fått pli på magen och vardagen igen.

Idag har jag fått lite egentid med lilsis, vi tog en fika på waynes medans luddisen och henke tog en promenad på stan. Kändes lyxigt men samtidigt lite hjärtskärande att vara ifrån honom den där timmen.

Annars har vi provat babybjörnen i veckan- och vilken succé! Stormtrivs-gärna kombinerat med lite dans!

Nu blir det pizza från nya pizzerian här utanför.


Mina fina killar.



imorrn tänder vi andra ljuset. längtar till jul nu.

puss från oss!